Jaapani kohtunik Yuichi Nishimura skandaalne otsus kinkis Brasiiliale võidu ja röövis Horvaatialt punkti.Foto: MURAD SEZER
MM 2014
13. juuni 2014, 10:46

Fabio Cannavarost Margus Hundini – keegi ei mõista Jaapani kohtuniku otsust (13)

Jalgpalli MM-finaalturniir avakohtumise Brasiilia – Horvaatia saatuse otsustanud penalti, mille Jaapani kohtunik 71. minutil võõrustajate kasuks määras, ei leia mõistmist üheski maailma otsas peale Brasiilia.

"Paistab, et kohtunik ei teadnud, et jalgpall on muutunud füüsilisemaks," lausus Twitteris Margus Hunt. Inglismaa ajalehe The Guardian ajakirjanik Barney Ronay: "Ühel päeval lõpetab jalgpall teesklemise ära ja nimetab end ümber "kohtunike otsusteks"."

AC Milani ja Itaalia legendaarne keskkaitsja Alessandro Costacurta: "Seda penaltit lihtsalt ei olnud. Kui Horvaatia ründajat oleks samamoodi puudutatud, poleks tema kasuks penaltit määratud." Hollandi jalgpalliajakirjanik David Winner: "Skandaalne kohtunikutöö. Horvaatiale tehti külma."

2006. aastal maailmameistriks tulnud Itaalia kapten Fabio Cannavaro: "Kohtunik tegi Brasiilia meeskonnale väga ilusa kingituse." Inglismaa koondise endine ründaja Peter Crouch: "Kui sellise asja eest penalti anda, peaks kohtunik igas mängud 10-11 penaltit vilistama!"

Endine Inglismaa tippkohtunik Graham Poll. "Väga pehme penalti. Inimesed ütlevad, et suurte meeskondade kasuks langetatakse soodsaid otsuseid. Nägime äsja suurepärast vastavat näidet. Minu meelest ei olnud see penalti."

Viimane sõna Horvaatia peatreenerile Niko Kovacile: "Jalgpallis räägitakse austusest, aga meie suhtes seda üles ei näidatud. Horvaatiat ei austatud üldse. Kui see on penalti, võime jalgpalli mängimise ära lõpetada ja selle asemel korvpalli mängida. Häbiväärne."