Fototõestus, et Mehhikolt võeti esimesel poolajal ebaõiglaselt ära kaks väravat.
MM 2014
13. juuni 2014, 20:56

FOTOTÕESTUS! Kohtunikud panid MMil teist päeva järjest rämedalt pange! (5)

Jalgpalli MM-finaalturniiri stardisirge silmapaistvaimateks tegelasteks on vaieldamatult olnud kohtunikud, kes langetanud mitmeid silmatorkavalt valesid otsuseid.

Kui neljapäevases kohtumises Brasiilia - Horvaatia määras jaapanlane Yuichi Nishimura võõrstajate kasuks ebaõiglase penalti, siis tänases mängus Mehhiko - Kamerun tühistas Kolumbia abikohtunik Humberto Clavijo ebaõiglaselt kaks mehhiklaste väravat.

Clavijo fikseeris suluseisu nii Giovano dos Santose 11. kui ka 29. minuti tabamuse puhul. Mõlemal juhul oli otsus vale. Tõsi, teise tühistatud värava puhul lasus oluline osa süüst ka peakohtunikul Wilmar Roldanil, kes pidanuks nägema, et ükski Mehhiko mängija peale nurgalöögi andja palli ei puutunud ja selle alusel Clavijo suluseisuotsuse tühistama.

Nurgalöögist (nagu ka audiviskest) tulnud söödu puhul mängija suluseisus olla ei saa, järelikult polnud mingit varianti (eeldusel, et Roldan oleks olnud tähelepanelik, mis, muuseas, ongi kohtunike töö!), et dos Santos olnuks suluseisus.

Kui Horvaatia jäi kohtuniku jämeda eksimuse tõttu ilmselt ilma viigipunktist, siis Mehhiko suutis teisel poolajal lüüa värava, mida kohtunikud ei tühistanud ja võitis Kameruni 1:0.