MAICEL UIBOFoto: TAIRO LUTTER
Kergejõustik
13. juuni 2014, 21:40

USA üliõpilasmeister Uibo: võidu üle on hea meel, aga ühtegi rekordit ei tulnud (3)

Ehkki kümnevõistleja Maicel Uibo krooniti USA üliõpilasmeistriks, tiirutasid pärast 8182 punkti kogumist tema peas vastakad mõtted.

"Võidu üle on ikka hea meel, aga ühtegi rekordit ei tulnud," rääkis ta Õhtulehele. "Seetõttu on kahetised tunded. Samas kogusin tänavu kahel võistlusel rohkem kui 8100 punkti. Väga rahul ei saa olla, kuid pettunud ka pole. Tean, et mul on sees parem tulemus. Vaatame, mida toob järgmine aasta."

12. augustil Zürichis algaval EMil Uibo suure tõenäosusega ei stardi. "Sel suvel puhkan," lausus ta. "Praegu ütlesid isegi füsioterapeudid, et keha vajab puhkust. Eelmisel aastal ma sellist juttu nende suust ei kuulnud. Kergelt trenni muidugi teen, võib–olla heidan seeriavõistlusel ketast, kuid naelikuid suvel kindlasti jalga ei pane."

Georgia ülikoolis õppiv Uibo jooksis Eugene'is 100 meetrit ajaga 11,05, hüppas kaugust 7.33, tõukas kuuli 13.56, hüppas kõrgust 2.14, läbis 400 m 50,64 ja 110 m tõkkeid 15,04ga, heitis ketast 46.05, ületas teivashüppes 5.00, viskas oda 59.15 ning jooksis 1500 m 4.29,00ga.

Täielikku rahulolu pakkus Uibole vaid kõrgushüpe, kus ta oli teisel katsel väga lähedal 2.17 alistamisele. "Olin juba peaaegu üle, paraku tõmbasin lati säärtega maha, tavaliselt ma seda ei tee," märkis Uibo.

Teisel trumpalal teivashüppes segas võistlemist vihmasadu ja keerutav tuul. Paremates tingimustes olnuks Uibo võimeline hüppama isikliku rekordi 5.20 kanti.

100 meetris sai Uibo kirja oma hooaja tippmargi, ent vahepeal teda kimbutanud reie tagakülje vigastus ei lubanud vajalikke jooksutreeninguid teha. Sama jutt puudutab ka 400 meetrit.

Kaugushüpe jättis Uibol hinge kripeldama. "Selle hoojooksu pealt pidanuks küll kaugemale hüppama – ise ei olnud mees," raputas ta endale tuhka pähe.

Tõkkejooksus on Uibo tehnikat muutnud, kuid tema hinnangul puudub varasem agressiivsus.

Odaviset pole Uibo pikka aega harjutanud. Meenutagem, et küünarnukivigastuse tõttu piirdus ta konverentsi meistrivõistlustel 49 meetriga, nüüd viskas lühema hoovõtuga, ent lennutas oda kümme meetrit kaugemale.

Kettaheites on Uibo saavutanud korraliku stabiilsuse, eelmisel aastal sähvatas ta ühe väga pika sooritusega.