EDUKAS: Robert Rooba sporditee jätkub Soome hokiklubis Espoo Blues. Foto: Laura Oks
Jäähoki
14. juuni 2014, 08:00

Soome kõrgliigas mängiv Robert Rooba sisustab parima osa vabast ajast modellina töötava elukaaslasega

Kuidas puhkab Eesti jäähokiproff? (4)

Tänasest alg ab Eesti hokikoondise ja Soome kõrgliigaklubi Espoo Bluesi ründajal Robert Roobal puhkus, millest suurema osa veedab ta siiski sportlikult. "Meil on kuus nädalat aktiivset puhkust, neist kolm–neli peab treenima," ütleb 20aastane mängija.

Lõppenud hooajal osales Rooba kuuekümnes kohtumises. "Mänge oli küll vähem kui eelmistel aastatel, aga enamik neist olid varasemast palju kõrgemal tasemel," räägib ta. "Puhkust on vaja, muidu läheb järgmisel hooajal raskeks."

Väikese hingetõmbepausi lubas Rooba endale juba kevadel pärast MMi valikturniiri, põigates siis koos modellist elukaaslase Josefinega nädalaks Kreetale. "See oli nende aastate jooksul esimene kord, kui võtsin aja maha, sõitsin soojale maale ega teinud midagi sportlikku," avaldab ta.

Jälgib ka jalgpalli MMi

Rooba sõnul tuli akude laadimine kasuks nii talle kui ka elukaaslasele. "Josefine on samuti oma ala proff. Ta reisib pool aastat mööda maailma ning pool aastat elab Soomes minu juures. Mõistame teineteist, teame, milliseid ohverdusi tuleb edu saavutamiseks teha. Spordis, kus kulub väga palju energiat, on hea, kui su kõrval on tore inimene."

Tänavust puhkust naudib Rooba kodumaal. "Jään Eestisse, võistlushooajal saan siin vähe olla," lausub ta. "Kui tavaliselt on mu eluviis aktiivne, siis puhkuse ajal on rohkem olesklemist. Olen pere ja sõpradega, aga kavatsen mina ka mõnele festivalile head muusikat kuulama."

Mõistagi vaatab Rooba jalgpalli MMi. "Võib–olla kõigi öiste mängudega end ei piina, kuid meil on meeskonnasisene ennustusvõistlus, mis muudab turniiri jälgimise põnevamaks," nendib ta. "Panime ka väiksed panused, kuid kõik läheb meeskonna ühiskassasse."

Klubikaaslastega on Roobal mõnusad suhted ja vabal ajal lõõgastub ta meeleldi nende seltsis. "Oleme korraldanud saunaõhtuid ning käinud kontserdil. Kui kellelgi tekib väärt mõte, teeme selle teoks. Hoki on meeskonnamäng, üksteist tuleb tunda, nii-öelda ühine hingamine on tähtis."

Üheks suurimaks semuks nimetab Rooba eestlasest meeskonnakaaslast Siim Liivikut. "Esimesed poolteist aastat on ta mulle olnud suure venna eest. Olen Siimule abi eest väga tänulik," räägib ta.

Lähedaste ja sõprade toetus kulub marjaks ära just keerulistel aegadel. "Soome perioodil on mul olnud väga raskeid aegu," tunnistab Rooba. "Aga eelmisel hooajal suutsin vältida olukordi, et olen vaimselt ja füüsiliselt päris läbi. Varasematel aastatel on väikest läbipõlemist ikka olnud."

Korraldab noortelaagri

Samas tegutseb Rooba selle nimel, et suuri tagasilööke enam ei tuleks. "Kunagi pole piisav, kui treenid sama palju nagu teised. Kui ma pärast puhkust jälle harjutama hakkan, siis on päevas kas üks pikem või kaks lühemat trenni. Käin palju jõusaalis ja osalen erinevates sportmängudes. Plaanis on proovida Tai poksi. Pean end arendama võimalikult mitmekülgselt, et uueks hooajaks hästi valmis olla."

Rooba eesmärk on murda klubis põhikoosseisu. "Arengust rääkides on võtmesõna "mänguküpsus". Soome liigas püsivad tegelikult kõik mängijad luubi all. Kui keegi teeb arenguhüppe, siis seda kohe märgatakse."

Eestis viibides korraldab Rooba koos Leonid Filimonoviga 14–18aastastele hokipoistele viiepäevase laagri. "Tahan anda oma panuse, et meil oleks tulevikuski häid mängijaid," rõhutab Rooba.