Foto: Ray Põder
Auto-Moto uudised
15. juuni 2014, 09:23

Tulemused!

GALERII: Viru ralli võitsid Timmu Kõrge ja Erki Pints

14. juunil jätkus Grossi Toidukaubad Viru ralli seitsme kiiruskatsega. Raja äärde oli kogunenud tuhandeid pealtvaatajaid ja pea igas klassis käis heitlus kuni viimase katseni. Ralli võitjatena finišeerisid Timmu Kõrge ja Erki Pints. Lisaks Eesti meistrivõistlustele oli tegu ka Läti meistrivõistluste etapiga.

MM-Motorsport meeskonna Ford Fiesta R5 autol sõitnud Kõrge ei andnud reedel enda valdusesse saadud liidrikohta käest ja pigem kasvatas edu jälitajate ees. Ralli finišis oli Kõrge tulemusega rahul, tõdedes, et tegu oli raske ralliga.

"Kindlasti oli see raske ralli, olud olid keerulised kuid meie jaoks sujus kõik hästi. Omad väikesed momendid kindlasti olid, kuid väga oluline on see, et oleme autoga juba väga hea tunde saanud. See tekkis juba Harju Rally lõpus, mis jätkus nüüd siin, väga rahul tulemusega," rääkis Kõrge.

Teine koht ja klassi N4 esikoht kuulus Aleksei Lukjanukile ja Aleksei Arnautovile (Mitsubishi Lancer EVO X), kes kaotasid Kõrgele lõpuks 29,1 sekundit ja nende sõnul Kõrge püüdmine eesmärk omaette neile polnud.

"Kõrge vastu oli N4 klassi autoga täna nendes oludes keeruline saada. Kuid meie eesmärk oli võtta maksimumpunktid N4 klassis, mis ka õnnestus. Viimasel katsel olid meil ka turboprobleemid, kuid vaatamata sellele saime oma klassi punktikatse võidu," rääkis Lukjanuk.

Kolmas koht absoluutarvestuses ja teine koht N4 klassis kuulub Grossi Toidukaubad Viru Rallil Siim Plangile ja Marek Sarapuule (Mitsubishi Lancer EVO X), kelle kaotus jäi Lukjanukile 29,3 sekundi peale.

Neljaveoliste autode arvestuses, kuhu ei kuulu N4 ja WRC autod, said Kõrge järel teise koha Radik Shaymiev ja Maxim Tsvetkov (Peugeot 207 S2000) ja kolmandad olid Vadim Kuznetsov ning Roman Kapustin (Subaru Impreza).

Esiveoliste, kuni 1,6 liitrise mootoriga autode klassis olid küll kiiremad Ralfs Sirmacis ja Maris Kulšs (Ford Fiesta R2), kuid nemad ei sõida Eesti punktide peale. Nende järel teised selles klassis olid parimad eestlased Kristen Kelement ja Timo Kasesalu (Citroen C2R2 Max). Nende vahe jäi 48,1 sekundi peale, kolmandad olid Eesti teise koha omanikud Rasmus Uustulnd ja Imre Kuusk (Ford Fiesta R2), kes lõhkusid päeva esimesel katsel rehvi ja kaotasid aega. Küll võitsid nad hulgaliselt katseid, mis on olulised Eesti Juuniorite autoralli meistrivõistluste sarja arvestuses, kus iga katse võit annab lisapunkti. Sama klassi Eesti MV kolmas koht kuulus Gustav Kruudale ja Ken Järveojale (Ford Fiesta R2). Päeva hästi alustanud Sander Pärn ja James Morgan (Ford Fiesta R2) katkestasid ralli, kui olid Kehala Ringile tulles suurelt hüppelt maandudes vigastanud oma auto radiaatorit.

Eesti Juuniorite autoralli meistrivõistluste etapivõidu said Kelement ja Kasesalu Uustulndi ja Kuuse ees.

2WD 2000 klassis said etapivõidu Kristo Subi ja Teele Sepp (Honda Civic Type-R), teised Renault Clio R3 autoga sõitnud Mihhail Skripnkiov ja Anton Grechko (+29,3) ning kolmandad David Sultanjants ja Siim Oja (Citroen DS3 R3T), kes kaotasid klassivõitjatele 47,9 sekundit.

Rahvuslikus neljaveoliste autode klassis said võidu Hendrik Kers ja Viljo Vider (Mitsubishi Lancer EVO 5), kes edestasid Allan Ilvest ja Kristo Tamme (Mitsubishi Lancer EVO 8) 10,7 sekundiga, kolmandad olid selles arvestuses Aleksei Reshetov ja Karl Koosa (Subaru Impreza).

Rahvuslikes, kaheveoliste autode klassides olid klassivõitjad järgmised: E11 Madis Vanaselja ja Jaanus Hõbemägi (BMW M3), E10 Kristjan Sinik ja Martti Meetua (Nissan Sunny) ning E9 klassis Rainer Meus ja Kaupo Vana (Lada VFTS). Veoautode arvestuses said etapivõidu Taavi Niinemets ja Marco Prems. Meeskondlikus arvestuses oli parim Kaur Motorsport, G.M. Racing ja Prorehv Rally Team ees.

Lisaks meistrivõistluste arvestustele oli Grossi Toidukaubad Viru Ralli Michelin karikavõistluste teiseks etapiks neljaveoliste autodele, võidu ja sellega koos neli Michelini kruusarehvi said Timmu Kõrge ja Erki Pints.

Tulemusi vaata SIIT!

EAL Eesti autoralli meistrivõistluste neljas etapp, auto24 Rally Estonia sõidetakse 17.-19. juulil.