Pille Raadik ja Katrin Loo (seljaga) väravatähistamine tõi rõõmukilke, kuid kohtumise lõppedes olid mõlemad norus. Foto: MATI HIIS
Jalgpall
16. juuni 2014, 09:00

Kaotusemaiguga viik Haapsalus

Haapsalu linnastaadionil peetud naiste jalgpalli MM-valikmängus olid nii ilm, tabelikoht kui oskused eestlannade poolt. Ometi suudeti seni punktita Makedoonia vastu 3. minutil saadud eduseis maha mängida ning 1:1 viik jättis pigem mõru meki.

Võõrsil 2:0 Makedoonia alistanud eestlannad alustasid ka ­Haapsalus kohtumist särtsakalt ning pärast 3. minutil skooritud nurgalöögijärgset väravat oli alust arvata, et seekord tähistatakse suureskoorilist võitu.

"Kohe värav ära lüüa on ­suurepärane, kuid jäime peale seda natukene uimaseks," ­tunnistas värava autor Katrin Loo. "Tekkis kõikvõimas tunne, aga tegelikult oleks pidanud veelgi juurde panema," arutles ta.

Kohtunik tegi seda jälle?

Rõõm jäi üürikeseks, sest pika pusimise tulemusel saavutas Makedoonia viigivärava, kui Natasa Andonova pommitas

38. minutil Getter Laarile püüdmatu kauglöögi. Makedoonlased leidsid uue jõu.

"Nad hakkasid uskuma, et võiksid selle ära võita ja meie pabistasime," arvas Loo.

"Nad olid oma ühe punktiga väga rahul ning hakkasid üheteistkümnekesi koos kaitsma. Sellist tara pole võimalik lõhkuda," kurvastas koondise peatreener Keith Boanas.

Eestlannasid ei tundunud soosivat ka iirlannast kohtunik Paula Brady, kelle leebed otsused meenutasid ka Brasiilias toimuva MMi avapäevadel tehtud prohmakaid. Nimelt lõi Signy Aarna esimese poolaja lõpus värava, kui teda katnud Makedoonia kaitsja lendas ühtäkki murule. Kohtunik vilistas vea ning värav ei lugenud.

"Täiesti arusaamatu! Signy võttis palli puhtalt maha, seal polnud mingit viga. Vastane viskas end tavalises võistlusolukorras maha, hakkas karjuma ja kohe kohtunik vilistas ka. Vigu anti neile väga kergelt," oli Loo nõutu. Sama meelt oli Boanas.

"Iga kord, kui keegi ütles "Ai!", kõlas vile. Me ei ole räpased mängijad, keda peaks niimoodi karistama. Aga miks ta seda tegi, peaks temalt küsima," ironiseeris ta.

Eestil on nüüd kuuest mängust kogutud neli punkti, millega ollakse valikgrupis viiendal kohal. Juba neljapäeval minnakse kodus vastamisi Rumeeniaga, kellega seni pole kohtutud.

"Mis siia väljakule seekord ei jõudnud, läheb Rumeenia mängu. Kuigi nad on kiired ja liikuvad, siis kaotama me ei lähe," lubas Loo.