Foto: Reuters
MM 2014
16. juuni 2014, 10:00

VOL 1: kes kümbleb säras, kes viskleb mädas?

Õhtuleht võtab kokku senise MM-finaalturniiri ja toob välja õnnestujad ja ebaõnnestujad.

+ Elevandiluurannik (pildil Gervinho ja Didier Drogba) alistas 2:1 Jaapani ja on ühe võidu kaugusel kohast 1/8-finaalis. Aafrika peamine lootus alustas hästi.

+ Lõuna-Ameerika naudib ­kodumandril toimuvat MMi täiega. Uruguai ja Ekuador küll kaotasid, ent Kolumbia ja Tšiili võitsid. Staadionidel valitsev atmosfäär on aga Lõuna-Ameerika koondise mängides ülikõva.

+ Inglismaa peatreener Roy Hodgson pälvis vaatamata Itaalia käest saadud 1:2 kaotusele kodumaal kiidusõnu ilusa ja tulevikkuvaatava mänguplaani eest.

– Hispaania kohtub kolmapäeval Tšiiliga ja kui ei võideta, muutub oht, et neid tabab sama saatus, mis tiitlikaitsjaid 2002. ja 2010. aasta MMil, kui Prantsusmaa ja Itaalia juba alagrupiturniiri järel koju sõitsid.

– Uruguai, kes nelja aasta eest südameid võitis, oli matšis Kostariikaga mannetu. Alagrupist edasipääsemiseks on nüüd arvatavasti vaja alistada nii Inglismaa kui ka Itaalia.

– Aasia on ainuke maailmajagu, kes pole seni punktiarvet avanud. Kas Iraan täna Nigeeria ja Lõuna-Korea homme Venemaa vastu suudavad seda?