Franz BeckenbauerFoto: SIPHIWE SIBEKO/Reuters/Scanpix
Jalgpall
16. juuni 2014, 12:03

Beckenbauer loobus vastupanust ja astub FIFA korruptsioonikomisjoni ette (1)

Franz Beckenbauer, kellele FIFA määras 13. juunil 90 päeva pikkuse jalgpallikeelu, loobus FIFA-ga vaidlemisest ja asub korruptsioonikomisjoni küsimustele vastama. Beckenbauer oli komitee liige, mis hääletas nii 2018. aasta kui 2022. aasta MM-i toimumiskohtade üle.

Viimasel ajal aina tuure koguv korruptsiooniskandaal FIFA-s on toonud ka esimesed karistused. Tõsi, karistus määrati Beckenbauerile kuna too keeldus vastamast prokuröri küsimustele. Mehe esindaja sõnul jääb Beckenbauer kindlaks, et tegi õigesti: "Eetika komitee uurijatega suheldes polnud küsimus mitte selles, kas ta vastab küsimustele vaid kuidas (ta vastab)." 

Nüüd aga on endine maailmameister kinnitanud, et vastab talle esitatud küsimustele, kuid mitte tingimusteta. Mees sõnas, et vastab ainult kirjalikult ja saksa keeles. 

Beckenbauer oli komitee liige, siis kui otsustati, kas Venemaa saab 2018. aasta ja Katar 2022. aasta MM-i korraldamise õiguse. Nüüd aga on mees üllatunud, et talle isegi ei teatatud keelust enne selle peale panemist. "See oli esimene kord kui FIFA ei osanud mind telefoni teel kätte saada," oli mees üllatunud.