Kilpkonn Momario ennustab, et Saksamaa saab täna Portugalist jagu.Foto: CARSTEN REHDER
MM 2014
16. juuni 2014, 13:26

5 fakti enne gigantide duelli Saksamaa – Portugal (2)

Jalgpalli MM-finaalturniiri viienda võistluspäeva hitis pole mingit kahtlust – selleks on Euroopa gigantide Saksamaa ja Portugali duell. Vaatame kell 19 algavat kohtumist läbi spordistatistika agentuuri InfoStrada pilgu.

1) Saksamaa ründaja Miroslav Klose on löönud MM-finaalturniiridel 14 väravat, mis on sama palju kui kaasmaalane Gerd Müller, ent ühe võrra vähem Brasiilia ründaja Ronaldo 15 väravast, mis on ühtlasi MMide rekord. Kas Klose napsab rekordi endale? Kui jah, siis millal?

2) Esimest korda pärast 1954. aasta MMi kuulub Saksamaa koondisesse mängijaid, kes pole oma silmaga näinud Saksamaa maailmameistriks tulekut. 1954 polnud seda näinud keegi, sest Saksamaa polnudki maailmameistriks tulnud. 1974 ja 1990 koondistes olid aga kõik liikmed eelmist MM-tiitlit oma silmaga tunnistanud.

3) Cristiano Ronaldo jaoks on tegu kuuenda EM- või MM-finaalturniiriga. Eelmisel viiel on ta alati löönud vähemalt ühe värava. Vastav Euroopa rekord kuulub endisele Saksamaa ründajale ja praegusele USA peatreenerile Jürgen Klinsmannile, kes lõi värava kuuele suurturniiril järjest.

4) Esimest korda jalgpalli MMi ajaloos ei ole Portugali meeskonnale enim mängijaid andnud klubiks Lissaboni Sporting, Lissaboni Benfica või FC Porto. Nendeks on hoopis Braga Sporting ja Madridi Real, kelle mõlema ridadest kuulub Portugali koondisesse kolm jalgpallurit.

5) Saksamaa on enne tänast mänginud MM-finaalturniiridele 99 mängu (60 võitu, 19 viiki, 20 kaotust) ja neist saab esimene riik, kel 100 täis.