Asamoah Gyani (keskel) värav lõpetas eelmisel MMil USA teekonnaFoto: TORU HANAI
MM 2014
16. juuni 2014, 16:40

TÄNA MMil: kas ameeriklased maksavad Ghanale kahe kaotuse eest kätte?

Jalgpalli MMi esimeses voorus on toimunud (ja toimumas) mitmeid printsipiaalseid vastasseise, kuid USA ja Ghana kohtumine G-grupis on mõneti teenimatult tagaplaanile jäänud. Ometi on intriigi siin küll ja veel: just Mustad Tähed on kahel viimasel MMil ameeriklaste teekonna lõpetanud.

2006.a kohtuti alagrupiturniiri viimases voorus ning Ghana võitis 2:0, neli aastat tagasi heideldi kaheksandikfinaalis ning siis võtsid aafriklased tänu Asamoah Gyani tabamusele lisaajal 2:1 võidu.

Arvestades tõsiasja, et siia alagruppi kuuluvad ka Saksamaa ja Portugal, oleks tänase matši võit mõlemale meeskonnale eluliselt vajalik, seega peaks vihmases Natalis tulema vägev andmine algusest lõpuni.

Kui ameeriklaste ettevalmistused turniiriks möödusid edukalt - võideti kolm viimast mängu (Aserbaidžaan 2:0, Türgi 2:1, Nigeeria 2:1) - siis Ghanal läks vaevalisemalt, kui nii Montenegrole kui ka Hollandile kaotati 0:1. Samas 10. juunil anti juba väiksemat sorti tormihoiatus, kui tänu Jordan Ayew' kübaratrikile purustati 4:0 Aasia tugevamaid koondiseid Lõuna-Korea.

Ghana ja USA mäng algab Natalis Eesti aja järgi kell 01.00 homme varahommikul.