Belgia väravad lõid Marouane Fellaini ja Dries Mertens.Foto: LEONHARD FOEGER
MM 2014
17. juuni 2014, 21:21

Alžeeria Kõrberebased ehmatasid musta hobust Belgiat (1)

Jalgpalli MM-finaalturniiri mustaks hobuseks nimetatud Belgia koondis oli H-alagrupi avamängus korralikes raskustes Alžeeriaga, ent suutis tänu kahe vahetusmehe, Marouane Fellaini ja Dries Mertensi väravatele 0:1 kaotusseisu 2:1 võiduks pöörata.

Esimest korda pärast 2002. aastat MM- või EM-finaalturniirile kvalifitseerunud Belgia koondise tiitlišansse hindasid kihlveokontorid enne MMi algust suuremaks Hollandi, Prantsusmaa, Itaalia ja Inglismaa omadest. Belgia esikohast tõenäolisemaks peeti vaid Brasiilia, Argentiina, Saksamaa ja Hispaania võitu.

Avamängus oli Belgia aga pikalt hädas, sest Sofiane Feghouli 25. minuti penaltist asus Alžeeria (meeskonna hüüdnimeks Kõrberebased) juhtima ja kaitses edu visalt. Peatreener Marc Wilmots – just tema lõi 2002 Belgia eelmise värava MMil – vahetused osutusid aga päästvateks ning Belgia võitis 2:1. Järgmised mängud Venemaa ja Lõuna-Koreaga ei tule eilse põhjal otsustades Belgia jaoks kerged.

Suurim murelaps oli esiründaja Romelu Lukaku. Inglismaa kõrgliigas Evertoni eest suurepärase hooaja teinud võimas edurivimees vahetati 58. minutil välja. Tolleks hetkeks polnud ta vastase karistusalas kordagi palli puutunud.

Lukaku tavapärane vahetusmees ja/või rivaal Christian Benteke (Aston Villa) sai kevadel tõsise põlvevigastuse ning MMil ei mängi. Eile saatis Wilmots Lukaku asemel platsile 19aastase Divock Origi (Lille Olympique). Rohkem puhtaid ründajaid Belgia 23mehelises rivistuses polegi.

Kui ründeliinis on Belgia valik lahjavõitu, siis keskväljal väga võimas – näiteks jäid eilses mängus pingile Inglismaa kõrgliigas tulemuslikult mängivad ääreründajad Kevin Mirallas (Everton) ja Adnan Januzaj (Manchester United).