Uruguai meeskondFoto: Guo Yong/Xinhua/SIPA/Scanpix
MM 2014
18. juuni 2014, 15:03

KURIOOSUM: Toll võttis Uruguai meeskonnalt populaarse kreemi ära (1)

Brasiilia ametivõimud konfiskeerisid Uruguai jalgpallimeeskonna pagasis olnud karamellikreemi. Paljud fännid on süüdistanud Uruguai kaotuses Kostariikale just kreemi puudumist.

Määre, mida nimetatakse Dulce de leche, on Uruguais väga populaarne, kuid Brasiilia tolliametnikud leidsid, et üle piiri see tulla ei tohi. Kreem konfiskeeriti, sest see on tehtud piimast, kuid vastavad paberid puudusid.

Kreem võeti meeskonnalt ära Confinsi lennuväljal, mis asub meeskonna treeninglaagri lähedal. Suur kogus (39 kg) kreemi pole siiski lõplikult kadunud, sest Brasiilia põllumajandusministeerium teatas, et külalised võivad maiuse tagasi saada kohe, kui vajalikud paberid ette näitavad. „Või võtavad nad lahkudes selle kaasa," sõnas ministeeriumi esindaja.

Hetkel pole veel selge, kas ainult üks inimene kandis tervet kogust või jagati see mängijate vahel ära . Uruguai endine väravavaht Juan Castillo sõnas, et meeskond võttis sama kreemi kaasa ka Lõuna Aafrikasse, kuid siis tolliga probleeme ei tekkinud.

Dulce de leche'i tehakse piimast, suhkrust, küpsetuspulbrist ning vanilli ekstraktist. See on väga populaarne leibade, pannkookide ja küpsiste peal. Lisaks valatakse seda puuviljade ja jäätise peale.