Robin van Persie ja Arjen RobbenFoto: Reuters / Scanpix
Kihlveoblogi
18. juuni 2014, 16:47

Kihlveoblogi: lõpuks midagi olulist pihta

Iga mängupäev räägime Õhtulehe kihlveoblogis mängudest ja võimalustest, mida tasub jalgpalli MMi ajal jälgida. Õhtulehe panustamisamatöörist kirjutaja jälgib ausalt oma käekäiku. Panustamiseks ei kasuta me summasid, vaid ühikuid. Panustamismaailmas on igal ühikul tavaliselt väärtus nt 1 ühik = 1 euro, kuid see oleneb juba panustaja nö finantsvõimalustest, oskustest ja teadmistest. Kasutame OlyBeti koefitsente.

Praegune seis: panustatud kokku 23,5 ühikut, tulemus: -5,91 ühikut.

Eilne õppetund: Brasiilia on ikka vägagi kahtlases mänguhoos ja väravate hulk liikus kiiruga alla. Samuti annab Brasiilia mäng mõne vihje edasise osas, et teises voorus hakkavad meeskonnad juba oma seise kindlustama, mis tekitab jällegi üha rohkem võimalusi viigiks. Isegi Alžeeria esimese vooru mäng oli selline, et pigem oli õhus viik, sest Alžeeria langes nii alla, et Belgia värav oli pigem aja küsimus.

Tänu Belgia mängu skoorile ja Venemaa-Lõuna-Korea viigile oleme lõpuks pisikeses plussis, kuid kokkuvõttes ei tähenda see praegu muidugi veel suurt midagi, väga pikk tee veel läbida.

18. mäng:  Austraalia – Holland (14 – 6,6 – 1,24)

Hollandi esimene mäng oli nii võimas, et sellist tulevärki ei oodanud tõenäoliselt mitte keegi. Viis väravat valitseva maailma ja Euroopa meistri Hispaania vastu! Müstika. Tuleb tunnistada, et see on üks mängudest, mida ma ei näinud, kuid kokkuvõtted ei jätnud kahtlust: ründejõudu neil on.

Seega proovime Hispaania võit HC -2 ja väravaid üle 3. Täisarvud aitavad siin natuke riske maandada (kui ongi 2 väravaga võit, siis raha tagasi), et -2,5 ja 3,5 oleks juba sellised, kus hakkaks kahtlema.

19. mäng: Hispaania – Tšiili (1,59 – 4,3 – 5,8)

Kas Hispaania on liimist lahti? Kui teaks, küll oleks hea… Viigi koefitsient on aga selline, et tasub panustada. Tšiilil pole siit tegelikult võitu vaja, sest Hispaania väravata vahe on niivõrd halb.

Seega pakume viiki ja tulemust 1:1 või 2:2.

20. mäng: Kamerun – Horvaatia (5,3 – 3,6 – 1,75)

Samamoodi tundub viigimänguga, kus mõlemad osalejad lausa peavad võitma, et hellitada lootusi edasipääsuks. See peaks tähendama võrdlemisi ründavat ja avatud mängu, et siingi võiks vaadata väravate arvu.

Kokkuvõttes aga jällegi viik.

Panused:

5x1 ühik: Hollandi võit HC -2 (2,15), mängus lüüakse kokku väravaid üle 3 (1,9), Hispaania ja Tšiili viik (4,3) ning Hispaania – Tšiili alla 3 värava (1,84) ja Kamerun – Horvaatia viik (3,6).

3x0,5 ühikut: Hispaania ja Tšiili tulemus 1:1 (8,2) või 2:2 (16), Kamerun – Horvaatia väravate arv üle 2,5 (2)