Kataloonia suurima spordipäevalehe Sport tänane esikaas.Foto: Ekraanitõmmis
MM 2014
19. juuni 2014, 12:14

FOTOD! Hispaania krahh jättis Barcelona ajalehed külmaks, kirjutati hoopis Tšiili väravavahist! (2)

Valitseva maailmameistri Hispaania jalgpallikoondise 0:2 kaotus Tšiilile ja MM-finaalturniirilt väljalangemine jättis Kataloonia pealinna Barcelona peamised spordipäevalehed üpris ükskõikseks.

Barcelona suurima spordipäevalehe Sport esikaant ilustab suur foto Tšiili koondise väravavahist Claudio Bravost. "Olemas! Barcelona maksis väravavahi eest 12 miljonit eurot." Ei saa välistada, et Sport ei saanud Hispaania koondisega juhtunust kirjutada varajase trükitähtaja tõttu, aga pigem on see ebatõenäoline.

Näiteks teine Barcelona päevalehd Mundo Deportivo esikaanel on Hispaania 0:2 kaotus kajastatud. Suureks pealkirjaks on "Troonilt tõugatud". Pealkiri mängib ka teise ühiskondliku sündmusega, sest südaööl vahetus Hispaania riigipea, kui kuningatroon läks Juan Carloselt üle tema poeg Felipele.

Samas on ka Mundo Deportivo leidnud esikaanel prominentse pinna Claudio Bravo üleminekule, mis kipub tõestama, et Hispaania keskvõimuga pehmelt öeldes keerulistes suhetes Kataloonia inimestele läheb isegi MM-finaalturniiri ajal rohkem korda oma klubi FC Barcelona kui Hispaania koondis, kus mängib rohkesti Barcelona mängijaid.

Madridi spordipäevalehtede esikaaned on Barclona omadega selges kontrastis. Kõnekaim on suurima trükiarvuga Marca esikaas, mis teatab filmide viimast kaadrit parafraseerides "Lõpp". ASi esikaas ütleb "See oli tore kuniks kestis", juures meenutused 2008., 2010. ja 2012. aasta triumfidest, ent suurel fotol nukrad Andres Iniesta ja Iker Casillas.