Hannes ja Henri Anier on nüüd Aue FC Erzgebirge jalgpallurid.
Jalgpall
19. juuni 2014, 13:43

OHHOO! Vennad Anierid siirdusid Saksamaa 2. Bundesligasse (1)

Eesti jalgpallikoondislastest vennad Henri ja Hannes Anier on mõlemad sõlminud kolme-aastase lepingu Saksamaa 2. Bundesliga klubiga Aue FC Erzgebirge.

Henri Anier mängis eelmise hooaja Šotimaa kõrgliigaklubis Motherwell, kellega võideti meistrivõistlustel hõbemedal ja pääseti Euroopa liigasse. Henri Anieri leping Motherwelliga kestis veel kaks aastat, mis tähendab, et Aue maksis ründaja mängijaõiguste eest ka rahasumma, mida aga poolte kokkuleppel ei avalikustatud.

Hannes Anier lõpetas kevadel lepingu Taani klubiga Odense ja oli sellest ajast saadik vaba agent, mis tähendab, et tema mängijaõiguste eest Aue maksma ei pidanud. Aue spordidirektori ja peatreeneri ütlustest selgub, et kui Henri Anierile on asetatud suured lootused, siis Hanneselt oodatakse tegusid pikemas perspektivis.

Aue spordidirektor Jens Stopp: "Henri on Šoti kõrgliiga juhtivate ründajate seas ja vastab täielikult meie praegustele vajadustele. Hannes on mitmekülgne ja kiire jalgpallur, kes on meie vaatevinklist hea perspektiiviga."

Aue peatreener Falko Götz: "Pärast mitu nädalat kestnud läbirääkimisi jõudsime Henri Anieri ülemineku osas kokkuleppele. See oli meie suur eesmärk. Klubi fännid hakkavad Henri etteasteid nautima. Hannes näitas aga testimisel, et tema peale on mõtet tulevikus loota."

Aue FC Erzgebirge (täispika nimega Fußball Club Erzgebirge Aue e.V.) on 1946. aastal asutatud jalgpalliklubi, mis mängib 2. Bundesligas alates hooajast 2010-11 (varem ka 2003-2008) ning on eelmisel neljal hooajal saavutanud seal 5., 15., 15. ja 14. koha. Klubi tuli (SC Wismut Karl-Marx-Stadt nime all) kolmel puhul (1956, 1957, 1959) Ida-Saksamaa meistriks ja osales ka Euroopa meisterklubide karikasarjas.