Tšiili fännid (pildil olevad fännid ei ole tormijooksuga seotud)Foto: LaPresse/Spada/Scanpix
MM 2014
19. juuni 2014, 14:18

Tšiili poolehoidjad jooksid staadionile tormi (1)

Kolmapäeva õhtul toimunud Tšiili ja Hispaania vahelise kohtumise eel toimus ärev vahejuhtum. Tšiili meeskonna fännid ründasid staadionit ja lõhkusid meediakeskuse, et pääseda staadionile.

Tšiili fännid tungisid läbi aedade ja turvaväravate, mis olid seatud ümber Maracana staadioni. Fännide soov oli pääseda läbi meediakeskuse tribüünidele, et näha oma kodumeeskonna mängu. Peale tervet tundi võitlust politsei ja turvameestega peeti kinni 85 inimest, kes saadetakse 72 tunni jooksul riigist välja. Ilmselt piletita fännid lõhkusid maha siseseinad, mis eraldasid pressiala.

Ajakirjanikud, kes pressialas viibisid, olid kahevahel, kas põgeneda või anda maailmale edasi esmakordset sündmust MM-i ajaloos. Õnneks oli punaseid särke kandnud ründajatel siht silme ees ning arvutid ja tehnika jäeti terveks. Rünnak oli hirmuäratav ja politseil võttis rahvamassi peatamine aega. Lõpuks peeti enamik ründajaid kinni tunnelites, mis on väljaku lähedal.

FIFA ja korralduskomitee tegid ühise avalduse, milles toonitati, et vähemalt 85 sissetungijat üritas tungida staadionile, kuid istekohtadeni ei jõudnud. Väidetavalt sai üks inimene ka viga. Siiski pole tegemist esimese sarnase vahejuhtumiga sellel MM-il. Väidetavalt suutis paar tosinat Argentiina fänni ronida üle barjääride ja sulanduda 74 000 inimese sekka, kes olid mängule tulnud.