Helmut Marko (vasakul) ja Sebastian Vettel Foto: BAZUKI MUHAMMAD/Reuters/Scanpix
Vormel 1
19. juuni 2014, 16:46

Red Bull Vettelile: Lõpeta virisemine ja hakka sõitma (6)

Red Bull pole rahul oma meeskonna suure staari Sebastian Vetteliga, kes pole suutnud sel aastal häid tulemusi näidata. Väidetavalt ei suuda maailmameister oma sõidustiili uute reeglite järgi kohandada.

Valitsev maailmameister, kes lõpetas eelmise hooaja kaheksa järjestikuse võiduga, on viimasel ajal tiimikaaslasele Daniel Ricciardole alla jäänud. Uute reeglite järgi ehitatud auto ei sobi Vetteli „naturaalse" sõidustiiliga ja mees pole uute hübriidmootoritega rahul. Nüüd on aga selgunud, et Red Bulli meeskond ütles mehele, et too lõpetaks virisemise ja õpiks uue autoga sõitma. „Ma ütlesin talle, et tiimis on 50 inseneri, kes mootori kallal töötavad ja nad ei suuda viga leida," sõnas Helmut Marko.

Uued hübriidmootorid on täielikult muutnud, kuidas vormeleid tuleb juhtida ja see tundub olevat ka Vettelit kimbutav probleem. Samas ei suutnud Red Bulli uued mootorid talvel vastu pidada rohkem kui vaid mõned ringid. Hooaja alguses oli meeskond Mercedestest kaugel maas ja see tegi Vettel veel närvilisemaks. „Sebastien kaebas kui halb auto on. Ta tahab, et kõik oleks absoluutselt korras," lisas Marko.

Marko sõnul on Vettel kindel, et vormel 1 läheb vales suunas ning vormelid peaks olema hoopis võimsad koletised, mitte lihtsalt käsitletavad puudlid.