4. KOHT: Alex Songi rünnak Mario Mandžukici vastu oli rumal, idiootsus Foto: Repro
MM 2014
20. juuni 2014, 09:00

TOP5: MMide lollimad punased kaardid (4)

Brasiilias valitsev kuumus on jalgpallurite närvid läbi küpsetanud. Tänavusel MMil oli enne eilseid mänge nähtud juba nelja punast kaarti ning kaks neist pääsevad paremusjärjestusse "MMi ajaloo idiootseimad punased kaardid".

5. Pepe (Portugal) 2014

Kuigi Pepe pearünnak Thomas Mülleri vastu ei ole kindlasti mehe karjääri kõige hullem viga, väärib ta kohta nimekirjas varem tehtud teenete eest. Kui Madridi Reali mängija 2009. aastal mängul Getafe vastu platsilt minema saadeti, kaalus masenduses portugallane lausa karjääri lõpetamist, ent viis aastat hiljem hoiab Pepe jätkuvalt kohtunikke töös.

4. Alex Song (Kamerun) 2014

Songi idiootsusele annab lisapunkti tema loovus: kui Mario Mandžukic kamerunlase nina eest läbi sörkis, ei hakanud ta vastasele virutama mitte rusika ega jalaga, vaid äsas horvaadile küünarnukiga piki selga.

Vähemalt saab Alex jõululauas pereliikmetega muljeid vahetada. Tema nõbu Rigobert Song saadeti platsilt minema nii 1994. kui ka 1998. aasta MMil.

3. David Beckham (Inglismaa) 1998

18-aastane Michael Owen oli pool tundi varem löönud ühe MMide ajaloo kaunima värava ning miljonid inglased julgesid loota, et ehk on seekord nende aasta. Kõik ajas lörri Beckham, kes virutas maas lamades jalaga tema vastu vea teinud Diego Simeonele. Inglased kaotasid Argentinale penaltitega ja Beckhamist sai rahvavaenlane number üks.

2. Pedro Monzon (Argentiina) 1990

Esimese mängijana finaalmängus dušši alla saadetud Monzon ajas täishooga libisedes jalad võimalikult harki ja kõrgele, et ikka kindlasti Jürgen Klinsmann maha niita. Vähemuses sinivalged ei suutnud läänesakslastele vastu panna ning kaotusseisu jäänud argentiinlased lõpetasid mängu lausa üheksakesi.

1. Zinedine Zidane (Prantsusmaa) 2006

Prantsuse keskväljavõlur oli oma generatsiooni ehk parim mängija ning 2006. aasta MM-finaalist pidi saama tema viimane kummardus publikule. Pea Zidane tõepoolest langetas ja virutas sellega Marco Materazzile vastu rinda. Prantslaste kapten vaatas tribüünilt, kuidas meeskonnakaaslased penaltitega kaotasid ja tema kuldse karjääri hõbedaselt lõpetasid.