Michael SchumacherFoto: TONY GENTILE/Reuters/Scanpix
Vormel 1
20. juuni 2014, 10:37

Šveitsi neuroloog: tõenäoliselt jääb Schumacher elu lõpuni invaliidiks (27)

Juhtiv Šveitsi neuroloog pidurdab spekulatsioone, mille järgi Michael Schumacher täiesti terveks saab. Eksperdi sõnul jääb seitsmekordne maailmameister tõenäoliselt elu lõpuni invaliidiks.

Schumacher viidi esmaspäeval Grenoble haiglast üle Lausanne, kus alustatakse taastusraviga. Vormeliäss veetis peaaegu kuus kuud koomas peale suusaõnnetust detsembris. Esmaspäeval teatas Schumacheri mänedžer, et mees pole enam koomas ning viiakse kodule lähemale.

Nüüd aga on Zürichis tegutsev neuroloog Erich Riederer, kes on tegelenud sarnaste patsientidega, seadnud kahtluse alla mehe täieliku paranemise. „Ta jääb terveks eluks invaliidiks ja sõltuma teiste abist," sõnas Riederer Šveitsi meediale.

Riederer lisas, et pikk taastusravi tähendab tegelikult paranematuid vigastusi. „Siiski on väga postiivne, kui keegi ärkab koomast peale poolt aastat. See on positiivne nii talle kui tema perele," sõnas arst. Neuroloogi sõnul oleks väga suur edu, kui Schumacher suudaks peale kolme kuud iseseisvalt istuma tõusta ja peale kuute kuud elektrilist ratastooli kasutada. Lisaks spekuleeris Riederer, et maailmameister võidakse üle viia alakehast halvatute haiglasse Nottwilis, mis asub Lucerne linna lähedal.

Riedereri avaldus sarnaneb vormel 1 arsti, Gary Hartsteini omale, kes väitis, et Schumacher ei suuda iial päriselt paraneda.

Väidetavalt suutis Schumacher noogutades suhelda ja püsis suure osa ajast ärkvel, kui teda esmaspäeval autoga transporditi.