Daniel Ricciardo vormelFoto: Andrew Hone/AFP/Scanpix
Vormel 1
20. juuni 2014, 11:00

Ricciardo loodab kodurajal esikoha pärast võidelda (1)

Daniel Ricciardo usub, et suudab sel nädalavahetusel Austrias toimuval etapil Mercedestega võistelda. Ricciardo on üks väheseid, kes Austria rajal varem sõitnud. 

Kanadas toimunud etapil oma karjääri esimese võidu võtnud austraallane usub, et suudab Mercedestega võidu sõita. Mees sõnab, et eelmise etapi võitmine on andnud tuult tiibadesse ka tiimile: „See andis neile tõsise motivatsioonipuhangu ja loodetavasti laabub Austrias kõik hästi."

Mercedes võitis kõik kuus etappi enne Kanada draamarohket võidusõitu, kuid Ricciardo loodab, et Austria raja ülesehitus on tiimile kasuks. Red Bulli kasutataval Renault mootoril on probleeme sirgetel, kus Mercedese mootor kõvasti üle on. „Ring on lühike, kuid meie trumbiks on teine ja kolmas sektor, seega loodetavasti suudame võidu nimel võistelda," oli võidusõitja optimistlik.

Peale Ricciardo ja Nico Rosbergi on tänastest vormel 1 pilootidest veel vaid vähesed, kes Austrias võistelnud. Viimati peeti sellel rajal vormel 1 etapp 2003. aastal, peale mida Red Bull raja ära ostis ja uuesti üles ehitas. Rosberg võistles rajal nooruspõlves ning Ricciardo eelmisel aastal toimunud pressiüritusel. Mõlemad mehed siiski seda eeliseks ei pea, sest rajaga harjumine ei võta kaua aega. Ricciardo toonitas, et kõik vead lähevad kalliks maksma.

Rosberg, kes hetkel juhib tiimikaaslase Lewis Hamiltoni ees 22 punktiga, veetis aega simulaatoris ning usub, et sellest oli kasu.