Kostariika mängijad tähistavad MMil kaheksandikfinaali jõudmist.Foto: AP/Scanpix
MM 2014
20. juuni 2014, 21:45

Kostariika kaitses edukalt MM-tiitlit (7)

Pisike Kostariika on jalgpalli MM-finaalturniiril alistanud nii kahekordse MM-tšempioni Uruguai kui ka neljakordse tiitliomaniku Itaalia ja on jätkuvalt valitsev maailmameister

Nimelt kuulub Kostariikale poksireeglite järgi maailmas ringiliikuv MM-tiitel ehk kes iganes võidab eelmist meistrit, saab nimetuse ja sellega kaasas käiva au ning kuulsuse endale.

MM-finaalturniirile läks mitteametliku maailmameistrina vastu Uruguai, kes sai tiitli enda valdusse mullu 16. oktoobril, kui MM-valikmängus alistati 3:2 Argentiina. Seejärel kaitses Uruguai tiitlit viis korda, enne kui Kostariikale 1:3 alla jäädi.

Kostariika on varemgi mitteametliku MM-tiitli omanik olnud, aga viimati 1963. aastal, kui see pälviti 1:0 võiduga Hollandi Antillide üle. Seda suudeti kaitsta viis matši, kui kaotati 0:1 Kolumbiale.

Kui ka seekord loodavad kostariikalased tiitlit vähemalt sama palju mänge enda käes hoida, peaksid nad välja jõudma vähemalt poolfinaali. Ainus võimalus, kuidas Brasiilias kroonitav tšempion ei saa nii ametlikuks kui ka mitteametlikuks meistriks, on see kui Inglismaa suudab D-alagrupi viimases mängus Kostariikat võita.