Kostariika võiduvärava löönud Bryan Ruiz (paremal) ja Junior Diaz.Foto: YVES HERMAN
MM 2014
20. juuni 2014, 22:09

Surmagrupi autsaideri Kostariika ninanips eksmaailmameistritele

D-alagrupis ei andnud ükski vutispets enne MMi Kostariikale lootusepojakestki. Parimal juhul pidid nad mõnelt eksmaailmameistrilt punkte röövides otsustama, kas edasipääsust tuleb suu puhtaks pühkida Inglismaal, Uruguail või Itaalial. Kaks viimast neist on Kostariika nüüd kotti pannud!

Ja mitte kobaga, vaid kindlalt ja konkreetselt. Äsjane Bryan Ruizi 44. minuti väravast saavutatud 1:0 võit Itaalia üle tõestas, et avavoorus Uruguai 3:1 alistamine polnud juhus. Mõlemas kohtumises mängis Kostariika vastase üle.

Näiteks survestati Itaalia mängujuhti Andrea Pirlot väsimatult ja lakkamatult ning maestro ei suutnudki oma maagiat tööle panna. Itaalia ründajad jäid tavapärase toiteta ja pidid lootma keerulisematele söötudele. Kostariika kaitseliinil oli aga kunstliku suluseisu tekitamises tõeline maailmameister – Itaalia jäi sulgu koguni 11 korda. See on 11 katkenud rünnakut.

Itaalia sooritas mängu jooksul küll 513 täpset söötu Kostariika 287 vastu, aga väljaku viimasel kolmandikul sooritatud söödud olid sisuliselt võrdsed (95:91), mis näitab, et Itaalia rünnak jooksis 15-20 meetrit enne vastase karistusalani jõudmist umbe.

Kostariika kindlustas võiduga koha 1/8-finaalis, kuhu jõuti ka 1990. aastal. Kui viimases voorus Inglismaale ei kaotata, kuulub neile D-alagrupi esikoht. Teise edasipääseja selgitab Uruguai – Itaalia matš, kusjuures itaallasi rahuldab ka viik. Inglismaa võib kohvrid pakkida.