Kas Lionel Messi juhtav Argentiina teeb Iraanile säru?Foto: JUAN MABROMATA
MM 2014
22. juuni 2014, 03:08

Saksmaa ja Ghana tegid vägeva viigi, Nigeeria alistas Bosnia (3)

Jalgpalli MMil on tänagi kavas kolm kohtumist. Päeva esimeses mängus alistas Argentiina tänu Lionel Messi 91. minuti väravale 1:0 Iraani. Seejärel tegid Saksamaa ja Ghana 2:2 viigi ning Nigeeria alistas 1:0 Bosnia ja Hertsegoviina.
03:07

MÄNG LÄBI! Nigeeria alistab Bosnia ja Hertseogviina 1:0!

Kuigi Bosnia ründaja Edin Džeko tabas üleminutitel postii, jäi Balkani meeskonnal täna Nigeeria värav lahti muukimata. 0:1 kaotus tähendab, et Bosnia ja Hertsegoviina peab sarnaselt Kamerunile, Hispaaniale, Austraaliale ja Inglismaale juba kahe alagrupikohtumise järel leppima, et MM on läbi.

01:51

POOLAEG! Nigeeria juhib Bosnia ja Hertsegoviina vastu 1:0!

Bosnia meeskonna esimese poolaja mängu iseloomustasid rohked sööduvead, mis andsid Nigeeriale ohtralt vasturünnakuid, millest ühe realiseeris Peter Odemwingie ka väravaks. Bosnia sai samuti palli korra võrku, aga Uus-Meremaa abikohtunik tõstis ekslikult suluseisulipu.

01:42
SeppBlatter

36 & still going strong Miroslav #Klose! Equals #WorldCup record: 15 goals. Just 3rd player to score at 4 World Cups. http://t.co/GY6ZOPygpr

Miroslav Klose rekord on säutsuma pannud ka FIFA presidendi Sepp Blatteri.

01:35
Mina_ise

Vääääääääga hea mäng oli , Ghana on Aafrika köige parem meeskond . Aga eks need pruunid vennada talusid ka kuumst ( mängu ajal oli üle 30 kraadi ) paremini kui sakslased .

01:34

VÄRAV! Nigeeria asub 29. minutil 1:0 juhtima!

Paremal äärel teeb hea eeltöö Emmanuel Emenike, kelle madala terava söödu lööb väravasse Peter Odemwingie. Bosnia ja Hertsegoviina koondis on Uus-Meremaa kohtunikebrigaadi peale tulivihane, sest on veendunud, et Emenike tegi enne söödu andmist B & H kaptenile Emir Spahicile vea. Korduse põhjal ütleme, et võib-olla oli viga, aga võib-olla ei olnud kah.

Küll aga jäeti veidi varem ebaõiglaselt lugemata B & H värav. Manchester City ründajale Edin Džekole fikseeriti suluseis, mida ei olnud.

01:14
OptaFranz

4 - Four players in #NGABIH have a meeting with a teammate: Odemwingie and Begovic (Stoke) as well as Onazi and Lulic (Lazio). Families.

Kuigi Nigeeria ning Bosnia ja Hertsegoviina pole kunagi varem teineteisega kohtunud, ei ole meeskonnad teineteisele tundmatus. Stoke City's on klubikaaslased Peter Odemwingie ja Asmir Begovic, Rooma Lacios aga Ogenyi Onazi ja Senad Lulic.

01:01

AVAVILE! F-alagrupi teise vooru teine kohtumine Nigeeria - Bosnia ja Hertsegoviina on alanud!

Muuseas, mängu kohtunik on 42aastane Uus-Meremaa vilemees Peter O'Leary, kelle igapäevaamet on Whangarei linna põhikooli bioloogiaõpetaja. Tegu on O'Leary karjääri esimese mänguga MM-finaalturniiril.

00:59

Kelle poole see mees on?

00:57
Ott Järvela

Lihtne kokkuvõte meeskondade tänasest ülesandest: Nigeeria meeskond vajab täna Bosnia ja Hertsegoviina vastu võitu. Balkani meeskonda rahuldab ka viik. Miks nii? Sest kui Nigeeria ei võida, vajavad nad viimasest mängust Argentiinaga vähemalt viiki, aga pigem ikka võitu. Mõlemad tunduvad ebatõenäolised.

Bosnia ja Hertsegoviina läbis valikturniiri võimsalt, aga finaalturniiri kogemus on neil olematu. Äkki suudab valitsev Aafrika meister just selle nüansiga end täna maksma panna? Samuti võiks Nigeeriale kasuks tulla tõik, et aasta eest osaleti Brasiilias toimunud maailmajagude karikaturniiril ehk olud on neile enamvähem tuttavad.

00:50
OptaJoe

9 - Nigeria haven’t won any of their last nine World Cup games (D3 L6). Clipped. #NGA

See on Nigeeria jaoks kurb statistika - üheksas eelmises MM-finaalturniiril peetud kohtumises pole nad võitu teeninud. Kirjas on kolm viiki ja kuus kaotust. Kas nüüd?

23:56

See tulemus tähendab seda, et Ghana säilitas võimalused edasipääsuks - kuid selleks ei tohiks USA homme Portugali võita. Vastasel juhul on aafriklaste võimalused kaduvväikesed.

23:54
ottjarvela

#GER vastu 2:2 viigi teinud #GHA tõestas, et on tugevaim Aafrika sats MMil. Aga 1 punkt 2 mängust tähendab, et edasipääs väga keeruline.

23:53

Mäng, mille teine poolaeg oli tõeliselt suurepärane, on lõppenud 2:2 viigiga

23:53

Karistuslöök väravat ei too, küll aga toob Müllerile verise pea ja Boye'le haiget saanud õla.

23:51

Muntari teeb rumala vea ja Saksamaale veel heast kohast karistuslöök. Viimases voorus Portugali vastu Muntari mängida ei saa.

23:50

Ghanal kolm-kaks (!!!) rünnak, kuid see suudetakse lõpetada... Suluseisuga!

23:48

Ghana rünnakule järgneb Saksmaa rünnak ning Klose peaelelöök. Mehe MMide 16. väravast ei jää palju puudu.

90 minutit täis tiksunud, 3 minutit üleaaega veel.

23:45

Jordan Ayew pealelöök, taas Neuer püüab.

23:44

Saksamaa kolmas ja Thomas Mülleri turniiri neljas värav on väga lähedal, kuid Kwadwo Asamoah suudab Müllerit viiv enne lööki ennetada. Olgu mis on, aga Ghana KA SELLES mängus kaotust küll ei vääri.

23:39

Las mööduvad aastad...

Miroslav Klose tähistab väravat ikka nii, nagu Miroslav Klose väravat alati tähistanud on.

Foto: AFP/Scanpix

Loe rohkem