Saksamaa ja Ghana tegid G-alagrupis 2:2 viigi.Foto: EMMANUEL DUNAND
Jalgpalli MM 2014 galeriid
22. juuni 2014, 00:21

GALERII: Saksamaa ja Ghana haarav viik ja aafriklaste vahva väravatants (3)

Jalgpalli MM-finaalturniiri G-alagrupi teise vooru esimeses kohtumises tegid Ghana ja kolmekordne maailmameister Saksamaa 2:2 viigi. Mäng oli väga haarav, sest juhtida jõudsid mõlemad. Viik sobis aga kindlasti rohkem Saksamaale.

Saksamaa asus juhtima 51. minutil Mario Götze väravast, ent Ghana vastas kiiresti ja vastas täpselt. Juba 54. minutil seadis Andre Ayew jalule viigi ja 63. minutil viis Asamoah Gyan Aafrika meeskonna 2:1 juhtima. Eduseis kaua ei püsinud, sest 71. minutil lõi Miroslav Klose 2:2.

Karjääri neljandal MMil mängiva Klose jaoks oli see 15. MM-finaalturniiridel löödud värav, millega ta tõusis vastavas kõigi aegade arvestuses senise liidri Ronaldoga ühele pulgale. Kohtumise lõpus püüdsid mõlemad meeskonnad agaralt võitu, aga väravateni enam ei jõutud.

F-alagrupi tabeliseis enne homme õhtul peetavat USA - Portugal mängu: Saksamaa 4 punkti (2 mängust), USA 3 (1), Ghana 1 (2), Portugal 0 (1). Ghana peab lootma, et Portugal alistab homme USA. Sel juhul tekiks Aafrika meeskonnal reaalne šanss edasi pääseda - viimases voorus tuleks ise alistada Portugal (sõltuvalt muudest tulemustest võib piisata ka üheväravalisest võidust, aga kaheväravalisest piisab kindlasti) ja loota, et USA ei suuda Saksamaa vastu enamat viigist.