Venelased lähevad täna vastamisi belglastegaFoto: TONY GENTILE
MM 2014
22. juuni 2014, 13:59

TÄNA: Viis fakti Belgia-Venemaa mängu eel (1)

H-alagrupis kohtuvad täna seni 3 punkti kogunud Belgia ja eelmises mängus Lõuna-Koreaga viiki leppinud Venemaa. Nagu tavapäraseks saanud, avaldab statistikaportaal Infostrada ühe mängu eel faktisaju, nii ongi vaatluse all täna kell 19.00 algav mäng.

1) Neli korda omavahel kohtunud Belgia ja Venemaa on MMi rekordiomanikud, sest nad pole kordagi maailmameistriks tulnud. Nö üldarvestuses juhivad Brasiilia-Rootsi ja Saksamaa-Serbia (sh Jugoslaavia, Serbia ja Montenegro), kes olid omavahel enne emma-kumma maailmameistriks tulekut kohtunud seitse korda.

2) Belgia on jõudnud viimasest viiest osaletud MMist (1986-2002) alagrupist edasi neljal korral, ebaõnnestuti vaid aastal 1998. kui alagrupis jäädi Hollandi ja Mehhiko järel kolmandaks.

3) Kaks Belgia vahetusmeest said jala valgeks avamängus Alžeeriaga, seni oli Belgia 46st MMil löödud väravast vaid üks löödud vahetusmehe poolt. Absoluutne rekord on aga itaallaste käes, kui kolm vahetusmeest lõid järjest värava 2006. aastal

4) Tänane kohtumine peetakse kuulsal Maracana staadionil. Venemaa mängis seal viimati 1980. aastal sõpruskohtumises Brasiilia vastu ning võitis 2:1.

5) Viimati MM-finaalturniiril algrivistuses alustanud ja jala valgeks saanud venelane on Vladimir Beštšastnõhh, kes - üllatus, üllatus - skooris 2002. aastal just Belgia vastu!