Eesti neljapaat PrantsusmaalFoto: Fred Killing/neljapaat.null.ee
Sõudmine
22. juuni 2014, 15:36

Neljapaat lõpetas MK-etapi viienda kohaga

Prantsusmaal Aigubelette järvel  toimunud sõudmise MK-etapil lõpeatas Eesti neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Sten-Erik Anderson, Kaspar Taimsoo ja Allar Raja A-finaali viienda kohaga.

Äärmiselt pingelises sõidus pidid meie mehed alla vanduma Suurbritannia, Saksamaa, Kanada ja Hiina paatkondadele. Kuuendale kohale tuli Tšehhi meeskond.

Kaur Kuslapi sõnul oodati küll rohkemat, kuid sellegipoolest jäädi sõiduga rahule: "Enne sõitu oli meil ootus medalikohale tulla, selles mõttes ei saavutanud täit eesmärki."

"Samas aga saan öelda, et meie tempo oli hea ja kiirendused õige koha peal, tempo kasvas ühtlaselt nii nagu pidi. Tänases finaalis aga olid kuuest paadist 4 sellised, kes said otse finaali, meie ja Tšehhid pidime A-finaali nimel tegema kaks sõitu ühel päeval väikeste vahedega. Ilmselt on see üks põhjus miks pidime täna esimesele neljale alla vanduma – eilses sõidus oli tunda rohkem särtsu kui täna."

"Plaan oli teha väga tugev start ja ühtlaselt tempot kasvatada, kuid jäime kahjuks esimestest maha juba esimese 500 m peal. MK üllatajad on kahtlemata hiinlased, kelle lõpp on üllatuslikult väga tugev. Kui meie finiš on tugev, siis hiinlaste oma on veel tugevam ja sellega nad meie ees neljandaks tulid.“

Paatkonna uuest järjestusest rääkides sõnab Kuslap, et talle tundub, et meeskonnatöö on sarnaselt varasemale väga hea ja paatkond töötab nii nagu peab: "Tundub, et uus süsteem töötab – kiiruses me sellega kaotanud ei ole. Meeskonnavaim on nagu meie puhul ikka – väga hea ja tunnetame meeskonnana, et oleme ühe asja eest väljas.“