Alžeeria alistas 4:2 Lõuna-Korea Foto: Fernando Vergara
Jalgpalli MM 2014 galeriid
23. juuni 2014, 00:11

GALERII: Alžeeria tegi ajalugu ning küttis Lõuna-Koreale sauna

Jalgpalli MM-finaalturniiri H-alagrupi teises voorus alistas Alžeeria Porto Alegre staadionil suisa 4:2 Lõuna-Korea ning sai tabelisse juurde kolm punkti. Ühtlasi sai Alžeeriast esimene Aafrika meeskond, kes kunagi nii palju palle MM-turniiril vastase võrku tagunud.

Alžeeria tagus kaitses täiesti abitu Lõuna-Korea puuri täis juba esimesel poolaja keskel, kui 26. minutil olid täpsed Slimani ja 28. minutil Halliche. Neile lisandus Djabou värav 38. minutil ning puhkama minnes oli tunne, et mäng ongi tehtud.

Vaheajal said lõunakorealased aga uue hingamise ning üsna kiiresti tuli esimene värav, autoriks Heung-Min Son. Kuigi alžeerlaste rünnakud enam nii hästi ei jooksnud, piisas neile ühest kontrarünnakust, et Brahimi abil eduseisu veelgi suurendada. Korealased püüdsid küll, kuidas suutsid, kuid ühest väravast enamat nad ei löönud.

Alagrupist on edasipääsu taganud Belgia, Alžeerial on kolm, Venemaal ja Lõuna-Koreal üks punkt. Viimases voorus kohtub Belgia Lõuna-Koreaga, Alžeeria on vastamisi Venemaaga.