Portugal viigistas USAgaFoto: ANDRES STAPFF
MM 2014
23. juuni 2014, 03:20

GALERII: Portugal pääses viimasel lisaminutil üle noatera!

Jalgpalli MM-finaalturniiril läks G-alagrupi seis veelgi huvitavamaks, sest Portugal viigistas 2:2 USAga. Mäng oli seda närvilisem, kuna portugallased suutsid viigivärava lüüa alles viimasel lisaminutil. Kohtumist alustasid isukamalt portugallased, minnes juba 5. minutil Nani sooloväravast juhtima. Seis oleks võinud veelgi suureneda, kui ameeriklastel polnuks Tim Howardit, kes Ederi pommlöögi tõrjus. 

Jürgen Klinsmanni juhendatav USA tuli poolajapausilt aga uue meeskonnana ning pikkade rünnakute tulemusel viigistas Jermaine Jones kauni kauglöögiga 64. minutil seisu. Ameeriklaste teine iluvärav sündis Patrick Dempseylt, kes pommitas kõhuga Beto selja taha.

Portugallastel hakkas kiire ning kuigi lisaminutite rünnakud ei kandnud vilja, otsustas kapten Cristiano Ronaldo teisiti -  viimase minuti sööt karistusalla leidis Silvestre Varela, kes suunas palli väravasse ja tegi seisuks 2:2!

Portugali edasipääsemisvõimalused on siiski imenapid, sest tabeliseis soosib Saksamaad ja USA-t (kellel on mõlemal neli punkti ja parem väravatevahe). Portugal kohtub viimases mängus ühe punkti peal oleva Ghanaga. Portugallased päästab väljakukkumisest vaid suureskooriline võit ning lootus, et Saksamaa tümitab USAd samavääriliselt.