Cesare PrandelliFoto: YVES HERMAN
MM 2014
24. juuni 2014, 22:17

Itaalia peatreener pani ameti maha!

Itaalia jalgpallikoondise peatreener Cesare Prandelli sõnas pärast jalgpalli MM-il saadud 0:1 kaotust Uruguaile ning MMilt lahkumist, et paneb ameti maha. "Rääkisin jalgpalliliidu presidendiga ja andsin lahkumisavalduse," ütles ta.

Prandelli, kes äsja pikendas Itaalia jalgpallikoondisega kaheaastase lepingu, ei suutnud Itaaliat jalgpalli MM-il alagrupist kaugemale vedada. Pärast avamängu 2:1 võitu Inglismaa üle häviti 0:1 Kostariikale. Täna kaotati skandaalselt 0:1 Uruguaile - seejuures jäid 59. itaallased 59. minutil kümnekesi, sest peakohtunik Marco Gonzalez eemaldas Arevalo Riosele jalgadesse sõitnud Claudio Marchisio. 

"Sa töötad selle nimel neli aastat ja ühtäkki muudab üks punane kaart kõike!" polnud Prandelli kohtunikuga rahul 

"Taktilaliselt oli see hea mäng ning minu vaatevinklist rikkus mängu kohtunik. Ta ei saa sellises situatsioonis punast kaart anda, ta lihtsalt ei saa!"

Ühtlasi pidi Prandelli võtma poolajal mängust välja Mario Balotelli, kes teenis oma jõhkrutseva kung-fu löögiga kollase kaardi. "Balotelli ei saa kunagi aru, kas ta on külm ja stressis. Meil oli vaja tasakaalu, kuid pidin ta välja vahetama, sest kartsin, et lõpetame kümne mehega."