Foto: Laura Oks
Inimesed
25. juuni 2014, 07:00

Vehklemise maailmameister Katrina Lehis: sügisest saab minust tallinlane (6)

"Eksamid läksid täitsa hästi. Inglise keel läks kõige paremini ja eesti keel ka päris hästi. Matemaatika on mul üldse nõrk koht, aga tehtud see sai," räägib Katrina Lehis, 2014. aasta juunioride epeevehklemise maailmameister, kes lõpetas Läänemaa ühisgümnaasiumi.

Peale kohustuslike riigieksamite tegi Katrina koolieksami kirjanduses ja kirjutas uurimistöö. "See oli ikka vehklemisest," naerab ta. "Meil anti klassidele valida kolm eksamit – keemia, saksa keel ja kirjandus. Kuna kirjandus oli minu klassi valik, siis võtsingi selle. Muidugi oleks saanud ka vahetada, aga selleks tulnud avaldus kirjutada," seletab Katrina. Üldjoontes läksid lõpueksamid paremini, kui ta arvas. "Ma tegelikult ei osanudki väga midagi oodata. Väike hirm ja ärevus olid sees, hakkasin mõtlema, et mis eksamitesse tuleb, aga ma olen rahul." Hindeid on Katrinal lõputunnistusel igasuguseid. "Alati saaks paremini, aga ma ei kurda."

Juulikuu on maailmameistril täis vehklemislaagreid. "See on puhas vehklemiskuu. Et elan Haapsalus, siis tuleb hakata vaikselt Tallinna poole liikuma ja ettevalmistusi tegema," ütleb Katrina. Seega saab temast sügisest tallinlane. Seda, mida toob elu edasiõppimises, ta veel ei tea. "Ma vaatan ikka midagi, mida edasi õppida, aga eks näeb, mis sellest saab." Võiks arvata, et sporditüdrukuna mõlgub Katrinal peas mõte õppida kehakultuuri. "Mind selle poole väga ei tõmba, olen rohkem sellist teoreetilist asja vaadanud."