Foto: Laura Oks
Inimesed
25. juuni 2014, 07:00

Iluuisutaja Gerli Liinamäe: kõik jäi viimasele minutile, aga sai tehtud! (3)

Eesti üks paremaid iluuisutajaid, pärast Jelena Glebova loobumist naiste üksiksõidus esinumbri koha eest võitlema hakkav Gerli Liinamäe sai reedel kätte Pirita majandusgümnaasiumi lõputunnistuse – peaaegu nelja-viielise, ainult ühiskonnaõpetuses tuli kolm.

"Kooli lõpetamine kujunes küllalt raskeks, mitu ööd jäi magamata," võis Liinamäe, tunnistus käes, juba naeratada. Arvukate laagrite ja võistluste pärast puudus ta koolist palju ning seetõttu jäid paljud tegemised viimasele minutile. Ametlikult läks õppeaasta jooksul kirja üle 600 puudutud tunni, aga nüüd juba endise õpilase arvates jäi osa neist õpetajatel märkimata. "Lõpuks sai kõik ära tehtud. Paljud õpetajad imestasid, et mõnigi kogu aeg koolis käinud kaaslane jäi minust rohkem võlgu. Ühiskonnaõpetuses ma siiski ei jõudnud nelja või viie jaoks vajalikku enam ära teha. Aga selles aines lõpetaski enamik kolmega," rääkis Liinamäe Pirita abiturientide elust.

Mitu aastat häirinud jalavigastus on enam-vähem taandunud ja lubab Liinamäel jälle täie jõuga harjutada. Praeguse plaani kohaselt läheb ta juuli keskpaigast USAsse laagrisse, enne aga loodab ära õiendada tervishoiu kõrgkooli sisseastumispaberid: "Mind huvitab hambatehnika. Tahan edasi õppida, ainult spordi peale ei saa lootma jääda."