Uruguai ründaja Luis Suarez.Foto: TONY GENTILE
MM 2014
25. juuni 2014, 10:32

FIFA esitas Suarezile süüdistuse. Teoorias võib uruguailast oodata ülipikk võistluskeeld (30)

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) on alustanud distsiplinaarmenetlust Uruguai koondise ründaja Luis Suarezi vastu, kes hammustas eilses mängus Itaaliga 79. minutil vastaste kaitsjat Giorgio Chiellinit. 

"FIFA kinnitab, et Luis Suarezi vastu on alustatud menetlust FIFA distsiplinaarmääruse artikli 48 ja/või artikli 57 rikkumise pärast mängus Itaalia – Uruguai. Mängijal ja/või Uruguai jalgpalliliidul on aega kolmapäeval kella 17.00ni Brasilia aja järgi, et esitada oma seisukoht ja dokumendid, mida nad vajalikuks peavad," seisis FIFA teates.

Artikkel 48 puudutab mängu jooksul teiste inimeste vastu korda saadetud pahategusid. Artikli lõige E sätestab, et vastasmängija ründamise eest peab jalgpallurile määrama vähemalt kahemängulise võistluskeelu. Artikkel 57 puudutab solvavat käitumist ja ausa mängu põhimõtete rikkumist.

Maksimumkaristust pole sätestatud. Teoorias võib FIFA karistada jalgpallurit ka eluaegse võistluskeeluga, aga Suarezi puhul see reaalne ei ole. Inglismaa meedia nõuab uruguailasele mitme kuu pikkust universaalset (nii koondise- kui klubimänge) puudutavat keeldu, aga ka selle määramine pole kindel. Pigem piirdub FIFA koondisemänge puudutavad diskvalifitseerimisega.

FIFA distsiplinaarkomisjoni kuulub 19 liiget, selle esimees on šveitslane Claudio Sulser. Otsus tuleb avalikustatada enne Uruguai järgmist mängu (laupäeval kohtutakse 1/8-finaalis Kolumbiaga), mis tähendab, et tõenäoliselt selgub Suarezi karistus reedel.