Lionel MessiFoto: JUAN MABROMATA
MM 2014
25. juuni 2014, 21:56

Messi tegi seda taas!

Fenomenaalne, vapustav, võimas, geniaalne – ovatsioonid saadavad Lionel Messit selle MMi lõpuni. Karjääri kiireima värava löönud ning seepeale turbovõimsa karistuslöögiga Argentiina Nigeeria vastu juhtima viinud Messit ei saa selle MMi jooksul peatada vast mitte keegi. Kui just Luis Suarez naksama ei tule.

Kuigi F-grupis peetud eriti väravarohke mängu 2:3 kaotanud Nigeeria jõudis kaheksandikfinaali, jääb mängu taaskord eredalt meenutama oma selle turniiri kolmanda ja neljanda värava löönud Lionel Messi.

Aruka koostöö tulemusel Angel di Mariaga sündis Messi karjääri kiireim värav (2.26 pärast mängu algust) , kui marsruudil post-väravavahi selg-post leidis pall üles ei kellegi teise kui kirbuks kutsutava Messi. Eelmine väledaim tabamus oli pärit hetkest 2.41 ning aastast 2010, mil Barcelona alistas Santanderi.

Kuigi Nigeeria tõmbas favoriidid koheselt maa peale ning karistasid Messi võidurõõmu Musa väravast 4. minutil, oli Messi lahendus poolaja lõpus teise värava näol veelgi nutikam – turbovõimsusega karistuslöök ristnurka, mille peale oli isegi Enyeama nõutu, kas minna püüdma või mitte.

Väravaga tõusis Messi ka oma iidoli Diego Maradonaga ühele pulgale, lüües kodumaa eest MMil neli järjestikust väravat. Olekski Argentiina aga ainult Messi kloonide kompanii, võiks nad juba praegu maailmameistriks tituleerida. Mängima peavad aga kõik ning kahjuks tunduvad kaitsjad pigem kohviube noppivat kui väravaid kaitsevat.

Sestap on peatreener Alejandro Sabellal mõtlemisainet, kuidas kaheksandikfinaalis Ekuadori, Hondurase või Šveitsi (edasipääseja selgus südaööl) vastu oma esitusi parandada. Nigeeria mängib väga suure tõenäosusega Prantsusmaaga.

Nulli peale ükski meeskond aga sel MM-turniiril ei jäänud. Kuigi Iraan lõi ühe värava, kaotati Bosniale 1:3 ning unistus edasipääsust purunes kildudeks.