Deniss Karpak.Foto: Eesti Jahtklubide Liit
Spordivaria
25. juuni 2014, 23:32

Karpak võitis Kieli regati, Rammo teine

Purjetamise EK-sarja etapil, Kieli regatil peeti otsustav medalisõit, mis aitas Finn-klassis Deniss Karpaki poodiumi kõrgeimale astmele. Karl-Martin Rammo lõpetas Laseril teise kohaga, naiste 470-l tõusid Marjaliisa ja Elise Umb viiendaks.

Karpak tõusis esimeseks medalisõidu võitmisega. „Kokkuvõttes võistlus õnnestus," hindas Karpak jahtklubide liidu pressiteate vahendusel. „Sõidud toimusid nii väga tugevate kui ka vaiksete tuultega. Tugeva tuule vorm oli mul keskpärane, kuid vaiksetes tuultes olin väga kiire. Samas meeldis mulle väga esimene võistluspäev, kui saime purjetada tugevas tuules ja suurtes lainetes. Eilne sõiduvõit vaikses tuules avas aga võimaluse võidelda esikoha eest. Täna sain väga hea stardi, taganttuules tõusin juba liidriks ja hoidsin seda kohta finišini."

Karpak lisas, et üldiselt oli juuni talle pärast EMi puhkusekuu, peatselt alustab ta ettevalmistust septembris Hispaanias Santanderis peetavaks MMiks. Lauri Väinsalu lõpetas regati kümnendana.

Laseril vahepeal ka liidrina seilanud Rammo lõpetas medalisõidu 5. kohaga ja oli kokkuvõttes teine. Võitjaks krooniti sakslane Philip. „Valestardi ja paari muu tagasilöögi tõttu jäi kuld küll järgmist aastat ootama, aga teine koht on supertulemus, mille pealt alustada MMiks valmistumist," lausus Rammo. „Oli päris mitu päeva, kus sain tugeva tuulega oma võimu näidata."

Õed Umbid tulid medalisõidus neljandaks ja rõõmustasid, et nende jaoks rasketes tingimustes alanud võistlus sai ilusa lõpu. „Tegelikult oli väga hea, et esimesel paaril päeval valitses tugev tuul. Edasi tuul nõrgenes ja olud muutusid meie jaoks sobivamaks," võtsid nad regati kokku.