Venemaa jalgpallikoondise peatreener Fabio Capello (paremal). Foto: AFP / Scanpix
MM 2014
26. juuni 2014, 10:00

TÄNA MMil: kas Venemaa murrab kõrberebased? (1)

Lõpuks ometi saab tõeline jalgpalli MMi fanatt, kes vaadanud ära kõik 44 mängu, ühel õhtul rahulikult magada, sest täna lõpeb alagrupiturniir ja homme MM puhkab. Aga esmalt selguvad edasipääsejad eriti põnevates G- ja H-alagrupis.

Kuigi paljud otsustasid oma televiisori Alžeeria–Lõuna-Korea mänguks välja lülitada, tõi selle MMi üks huvitavamaid kohtumisi ja 4:2 võit kõrberebased (Alžeeria meeskonna hüüdnimi – toim) edasipääsule veegi lähemale. Kas esimene Aafrika koondis, kes MMi alagrupiturniiril nii palju väravaid löönud, suudab esimest korda oma ajaloos play-off’i jõuda?

Venemaa on kogenud ebaõnne. Väravavaht Igor Akinfejev pudistas 1:1 viigimängus Lõuna-Koreaga palli väravasse ning Belgiale kaotati 87. minuti väravast. Kas itaallaste tänavune ebaedu kandub üle ka itaallase Fabio Capello poolt juhendatavalt Venemaale? Alžeeriale piisab viigist (eeldusel, et Lõuna-Korea ei purusta Belgiat), Venemaa vajab võitu.

G-alagrupis on Portugal – Ghana kohtumises oodata väravasadu, sest esimesed peavad reaalsete edasipääsušansside elustamiseks lööma vähemalt neli väravat. Paremad võimalused on loomulikult Ghanal – kui nad alistavad Portugali kahe väravaga ning USA kaotab Saksamaale, on Aafrika meeskond edasi.

Tõsi, USA ja Saksamaa võivad teha ka viigi, mis viiks mõlemad meeskonnad edasi. Peatreenerid Jürgen Klinsmann ja Joachim Löw on ju vanad sõbrad.