Uruguai jalgpallikoondise ründaja Luis Suarez.Foto: CARLOS BARRIA
MM 2014
26. juuni 2014, 11:08

Suarezi juhtumi arutelu venis öösse ja jätkub täna, ülipikka võistluskeeldu ilmselt ei tule

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) distsiplinaarkomisjoni istung, kus arutatakse Uruguai koondise ründaja Luis Suarezi hammustamisintsidenti, ei jõudnud eile lõpule ja jätkub täna.

Uruguai jalgpalliliidu president Wilmar Valdez väljus veidi pärast keskööd Rio de Janeiros asuvast Copacabana Palace hotellist ja selgitas oodanud reporteritele, et juhtumi arutelu jätkub neljapäeval. "Teame, et komisjoni istung kestis kaua, aga me ei tea, kas see tähendab head või halba. Nad jätkavad hommikul," sõnas Valdez.

Šveitslasest advokaadi Claudio Sulseri juhitud distsiplinaarkomisjoni vallas on Suarezi karistamine kuni 2aastase või 24mängulise võistluskeeluga, aga Brasiiliast laekuvad vihjed viitavad, et nii karmiks ei minda. Ilmselt piirdub Suarezi karistus kuni 10mängulise võistluskeeluga, mis puudutab vaid koondisemänge.

FIFA esindaja kinnitas, et distsiplinaarkomisjon võib, aga ei pea arvesse võtma retsidiivset nüanssi – Suarez on klubijalgpallis vastase hammustamise eest saanud 2010. aastal seitsme ja 2013. aastal kümnemängulise võistluskeelu.

Uruguai kohtub laupäeval 1/8-finaalis Kolumbiaga. Suarezi puudutav otsus avalikustatakse hiljemalt reedel.