Kevin-Prince BoatengFoto: Reuters/Scanpix
MM 2014
26. juuni 2014, 14:35

Ghana peatreener saatis enne üliolulist mängu staarid koju

Kuigi Ghana jalgpallurid said alles eile erilennukiga Brasiiliasse lennutatud kahe miljoni euro võrra rikkamaks, käärib koondise sees kõvasti. Enne tänast alagrupiturniiri otsustavat mängu Portugaliga saatis koondise peatreener Kwesi Appiah meeskonna juurest minema staarmängijad Kevin Prince-Boatengi ja Sulley Muntari.

Ghana jalgpalliliidu ametliku selgituse kohaselt läksid mehed teisipäeval omavahel tülli ning Boateng sõimas vaidluse põhjuseid küsinud peatreenerit. Kui ka Muntari eile ühte jalgpalliametnikku ründas, oligi meeste saatustele alla kirjutatud ning täna varahommikul käskis Appiah meestel kotid pakkida ning koondise hotellist lahkuda.

Boatengil on juhtunust teistsugune nägemus. Saksa ajaleht Bild vahendab mehe sõnu väidetava vaidluse kohta Muntariga: "Me mõlemad naersime. Treener peatas treeningu kinni ja küsis, miks me seda teeme. Ma ütlesin, et kõik on korras, aga ta saatis mu ikkagi oma tuppa." Hiljem kutsus Appiah Boatengi vestlema ning olevat ta hoopis ise läbi sõimanud, väidab mängija.

Täna õhtul kohtub Ghana Portugaliga ning mõlemal meeskonnal on elus ka unistused kaheksandikfinaalidest – esmalt peab paralleelselt toimuvas mängus Saksamaa alistama USA ning seejärel tuleb kas Portugalil või Ghanal olla piisavalt resultatiivne, et mängida tagasi hetkel ameeriklaste kasuks olev väravate vahe.

Boateng ja Muntari lahkumine teeb ghanalaste ülesande märgatavalt raskemaks. Kui Muntari oleks kahe kollase kaardi tõttu niikuinii pidanud tänase kohtumise vahele jätma, on Boateng mõlemas senipeetud matšis platsile saanud, alustades kohtumises Saksamaaga ning sekkudes USA vastu vahetusest.