Ott Tänak Poolas. Foto: Andre Lavadinho@tWorld
Auto-Moto uudised
26. juuni 2014, 18:28

Ott Tänak: Poola MM-ralli saab olema sõitjatele nauditav ralli (1)

Täna kell 17.40 anti start selle aasta Poola MM-ralli esimesele katsele. Poola ralli on järjekordseks etapiks ka Drive DMACK meeskonnas sõitvatele Ott Tänakule ja Raigo Mõlderile, kes Ford Fiesta R5 autoga lähevad järjekordsete WRC 2 sarja punktide järele.

Esimene päev saab tagantpoolt startimise tõttu olema pehme pinnase tõttu keeruline. Täna hommikul sõidetud testikatsega said mehed rahule jääda.

Hommikul läbisid Tänak ja Mõlder testikatse kahel korral ja sellega saadi auto osas ka viimased asjad korralikult paika.

"Enne testikatset vahetasime autol pidurid ja esimesel pidurdusel blokeerisin rattad ja sõitsime ühe ristmiku otseks. Teiseks läbimiseks saime pidurite balansi paremaks saime autoga rahul olla," rääkis Tänak.

Katsed on Poola rallil üsna pehmed ja näiteks reedest pikimat katset, mida sõidetakse Leedus, lühendati pea poole võrra.

"Katsed on head, kuid pehmel pinnasel, mis tähendab, et mida rohkem autosid katse läbib, seda rohkem rööpasse tee läheb. Stardime esimesel päeval tagantpoolt ja see ei ole kindlasti hea. Vaatamata sellele usun, et see tuleb sõitjatele nauditav ralli," rääkis Tänak enne starti.

Reedel sõidetakse kolm katset, esimene kell 17.40 Eesti aja järgi, teine 18.30 ja kell 21.05 ralli keskuseks olevas Mikolajkis toimuv publikukatse.