Raul Must.Foto: Tairo Lutter
Spordivaria
27. juuni 2014, 08:00

Tartu sulgpalliõhtu uuendab maailma

Esmaspäeval peetakse Tartus A.Le Coqi spordimajas suur sulgpalliõhtu, mis kulmineerub Eesti ja Soome esireketite Raul Musta ja Ville Langi näidismänguga. Vürtsi lisab asjaolu, et rahvusvaheline alaliit kuulutas välja mõnekuuse uue punktisüsteemi testiperioodi ning just Tartus proovitakse ­seda süsteemi maailmas esimest korda.

Kui praegu tuleb geimi võitmiseks saada 21 punkti ja mängitakse "parem kolmest", siis testikorra kohaselt kestab geim 11 punktini ja mängitakse "parem viiest". Ametlikel turniiridel kestab testiperiood novembrini, seejärel otsustatakse, kas jätkatakse vana või uut moodi.

Sulgpalliõhtul on varuks muudki põnevat ning ei puudu ka naised. Mängude vahel esineb Luisa Värk, samuti osaleb näidismängus Sale-Liis Teesaluga tippsporti naasev Eesti meister Kati Tolmoff. Õhtu juhatab aga sisse paarismäng, kus Must ja Lang ühel ning kohalikud noormehed Heiko Zoober ja Sten Rääbis teisel poolel. Muuseas, Londoni olümpial tunnistati Lang Soome delegatsiooni seksikaimaks meheks!

Tartu sulgpalliõhtu on Eesti ja Soome tippudele viimaseks prooviks enne kolmapäeval ­Venemaal Gatšinas algavat 15 000-dollarilise auhinnafondiga maailma edetabeli arvestusse minevat turniiri. Langil on seal esimene ja Mustal viies asetus, Tolmoff peab alustama kvalifikatsioonist. Otse põhiturniirile pääseb Laura Vana.