MM 2014
28. juuni 2014, 08:00

Maradona: miks nad Suarezt Guantanamosse ei saada? (14)

Luis Suarez on teadmata kadunud! Enam kui 500 fänni, nende hulgas isegi riigi president, ootasid mehe saabumist Montevideosse ning kuigi ründaja jäi ühes Brasiilia lennujaamas videopildile, väidab Uruguai jalgpalliliit, et mees on jätkuvalt MMi võõrustajamaal.

Samal ajal kui terve jalgpalliavalikkus sügab kukalt, kus nüüdseks vastaste hammustamise pärast juba kurikuulus Suarez tegelikult viibib (tõenäoliselt Barcelonas, kus on sõlmimas sealse klubiga lepingut, nagu väidab ta agent), on tema kõmuline karistus, mille järgi ta ei tohi oma nägu järgmise nelja kuu jooksul ühegi jalgpalliväljaku lähedalgi näidata, maailmas jätkuvalt tormi tekitamas.

Argentiina vutilegend Diego Maradona, kes tänu "Jumala käega" löödud väravale teab isegi nii mõndagi vastuolulisusest, andis teleintervjuu, kus kandis särki kirjaga "Lusito, estamos con vos" ehk maakeeli "Luis, me oleme sinuga". Mehe sõnul on Suarezile määratud karistus väga nördimustvalmistav: "Sellel MMil on olnud palju hullemaid insidente kui Suarezi ja Chiellini vahel juhtunu. Kes sai surma? See on jalgpall, siin on hõõrdumist – miks teda siis juba Guantanamo (vangilaagrisse – toim.) ei saadeta?"

Mehega telefonis rääkinud Uruguai president Jose Mujica kirjutas argentiinlase öeldule kahe käega alla. "Me vaatame seda karistust kui rünnakut vaeste pihta. Talle ei andestata kunagi, et ta ei käinud ülikoolis, et ta pole haritud, vaid ta kasvas üles väljakul. Ta on loomu poolest mässaja ja ta näitab oma viha välja loomulikult," kaitses president Suarezt.

Veelgi häälekamalt võttis jalgpalluri kiituseks sõna Suarezi vanaema Piriz Da Rosa. "Kõik teavad, mida nad on Luisega teinud. Nad tahtsid teda MMilt eemaldada. Super, nad said sellega hakkama! Nad viskasid ta välja nagu koera. See on barbaarne! Ma olen ta vanaema ja armastan oma poisikest!" sõnas proua.

Siiski tõdeb vanadaam, kes elab jätkuvalt Suarezi sünnilinnas Saltos, et pojapojal on probleeme enesevalitsemisega. "Ma ei tea, miks ta vahetevahel plahvatab. Ta ei suuda end kontrollida, kuigi tal on olemas kõik, et olla õnnelik. Võib-olla on asi tema vanemate lahutuses, nendes raskustes, mida nad pidid läbi elama."

Ja kui sellest veel ei piisanud, et uruguailasele kaasa tundma hakata, on neljakuise keelu kohta arvamust avaldanud ka tema hambaid tunda saanud itaallane Giorgio Chiellini: "Praegune karistus on liiga karm. Ma südamest loodan, et tal lubatakse vähemalt oma meeskonnakaaslastega mängude ajal lähedalt lävida, sest selline keelt on muidu mängija jaoks väga võõrandav."