Tšiili jalgpallikoondis treeningulFoto: Manu Fernandez/AP/Scanpix
MM 2014
28. juuni 2014, 12:23

TÄNA: Kas Tšiili teeb ajalugu või jätkub pea sajandi pikkune võidukäik?

Täna õhtul on taas jalgpalliõhtu, millega algavad kaheksandikfinaalid. Esimesena selgitavad edasipääseja Brasiilia ja Tšiili.

Täna kell 19.00 algava mängu eel on Brasiilia kaitsja David Luis kerge seljavigastuse küüsis aga mänguks on ta ilmselt valmis. Tšiili meeskonna kaitsja Gary Medeli osalemine on samuti lihasvigastuse tõttu küsimärgi all. Kaartide osas on Tšiili meeskonnas ühe kollase kaardiga Arturo Vidal, Charles Aranguiz, Francisco Silva ja Eugenio Mena. Brasiilia meeskonnas on samas seisus Thiago Silva, Ramires, Neymar ja Luiz Gustavo.

Brasiilia pole kunagi kodus Tšiilile kaotanud, mida on juhtunud 26 korda 95 aasta jooksul. Siiski mõistavad võõrustajad, et seekord on võit eriti keeruline, sest Tšiili on olnud väga heas vormis ja jõulise mänguga terve turniiri vältel. Brasiilia koondise peatreener Luiz Felipe Scolari on avalikult tunnistanud, et Tšiili pole nende eelistatuim vastane.

Tsiili koondise staarmängija Alexis Sanchez on enne kohtumist positiivne. „Me austame neid aga ma arvan, et võidame neid. Me tulime siia (MM-ile) ajalugu tegema. Me võitsime maailmameistreid ja olgugi, et me libastusime Hollandi vastu, proovime me siiski turniiri võita," on Sanchez optimistlik.