Javier Hernandez Mehhiko koondise treeningulFoto: MIKE BLAKE
MM 2014
29. juuni 2014, 13:05

TÄNA: Viis fakti Mehhiko-Hollandi põnevusmängu eel

Täna kl 19 algava MM-kaheksandikfinaali Holland-Mehhiko eel avaldas statistikaportaal Infostrada taaskord viis põnevat fakti.

*Holland tuli MMil kaotusseisust välja ning võitis kohtumise nii Hispaania kui Austraalia vastu. Ainus meeskond, kes kolm korda säärase saavutusega hakkama sai, oli Lääne-Saksamaa 1970. aastal.

* Holland pole kaotanud mitte ühtegi 19st matšist, kus mänginud kaitsja Daryl Janmaat. Roy Makaay püsis võitmatuna 25 mängu järjest. 

* Dirk Kuytist saaks täna seitsmes Hollandi koondislane, kes mänginud kodumaa eest 100 mängu. Wesley Sneijder sai sama saavutusega hakkama sellel MMil kohtumises Hispaaniaga. 

* Mehhiko on langenud järjest viimasel viiel MMil just kaheksandikfinaalis: 1994 Bulgaaria vastu, 1998 Saksamaa vastu, 2002 USA vastu, 2006 ja 2010 Argentiina vastu. Mitte ükski riik pole kuuel järjestikusel MMil end välja puksida lasknud.

* Javier Hernández ja Rafael Márquez nagu ka Cuauhtémoc Blanco on löönud Mehhiko eest kolm väravat. Ainult Luis Hernandez on Mehhiko eest löönud MMil rohkem väravaid (neli).