Luis Suarez ja Diego LuganoFoto: DANIEL GARCIA
MM 2014
29. juuni 2014, 13:48

Uruguai kapten: Suarezi inimõigusi on rikutud! (2)

Uruguai kapten Diego Lugano ei hoidnud end pärast 0:2 kaotust Kolumbiale ja MM-finaalturniirilt väljakukkumist Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) aadressil kommentaaridega tagasi ning väitis, et Luis Suarezi neljakuune mängukeeld on inimõiguste rikkumine ja barbaarsus.

Suarez jääb platsilt eemale oktoobrini. "See on inimõiguste rikkumine, et mängija ei saa minna staadionile, kus teda toetavad 80 000 inimest, või oma meeskonnakaaslastega hotelli või et ta ei saa töötada neli kuud," raius kaitsja.

"Ta pani toime kuriteo, kuid see karistus on barbaarsus! Mitte ükski kriminaal ei tohiks sellist karistust saada," oli Lugano resoluutne. 

Vastupidiselt Uruguai peatreeneri Oscar Tabarezi arvamusele, et Suarezita saadi hakkama, sõnas Lugano, et ründaja on asendamatu. "Me ei olnud võimelised tema oskusi asendama. Ta on olnud aastaid meie parim mängija, tema kaotamine on hullem kui Brasiiliale Neymar või Argentiinale Messi."

Nõnda ei saanud oma mängu käima ka 35-aastane ründaja Diego Forlan ega Suareze põhiline abimees Edinson Cavani. Ometi väitis Cavani, et sõbra mängukeeld oli küll šokk, kuid vähemalt üritati seda peast ära saada. 

"Teame, et see on nii talle kui meile raske karistus, kuid eraldasime mõtteid ja keskendusime oma mängule."

Forlani, kes võis pidada Uruguai koondise eest oma viimase mängu, arvates oli Kolumbia lihtsalt parem. "Hea meeskond heade mängijatega mängis hästi."