Sander Pärn ja James morgan poodiumilFoto: Timo Anis
Auto-Moto uudised
29. juuni 2014, 19:52

Sander Pärn võitis oma arvestuses raske Poola MM-ralli

Keerulise Poola MM-ralli võitsid Drive DMACK Fiesta Trophy arvestuses Sander Pärn ja James Morgan, kes võitsid nii sarja teise etapi ja on kindlad sarja liidrid. Kiiruskatse võitude eest kogusid nad üheksa lisapunkti, selles sarjas annab iga katse võit ühe lisapunkti.

Ralli viimast päeva alustas Pärn võrreldes põhikonkurent Tom Cave'iga paremini, võites katse ja edestades viienda aja saanud Cave'i 6,1 sekundiga. Sellega suurendas ta edu 33,7 sekundi peale. Kuigi Cave vähendas järgmisel katsel vahet 24,6 sekundi peale, suutsid Pärn ja Morgan edu kahe viimase katsega kasvatada ja ralli lõppedes oli see pool minutit.

"Kindlasti oli tegu päris keerulise ralliga, kus katsetel oli mitmeid kohti, kus oleks saanud autot lõhkuda. Alates laupäevast võib öelda, et kontrollisime olukorda, kuigi laupäeva õhtul andsime aega ära," rääkis Pärn pärast rallit.

"Tänasel esimesel katsel aga tegime taas vahet suuremaks ja kokkuvõttes saime siit hooaja teise võidu ja väärtuslikud punktid katsevõitude eest. Meie plaan võtta hoog maha raskematel katsetel ja säästa autot töötas ja olen selle ralliga väga rahul, sest meie kiirus oli hea. Soome läheme nüüd sarja kindlate liidritena,“ lisas Pärn.

Walesist pärit kaardilugeja James Morgan oli samuti tulemusega rahul ja kiitis Pärna targa sõidu eest. "Sander sai oma tööga väga hästi hakkama, liigseid riske me ei võtnud ja põhimõtteliselt ei lõhkunud me autot üldse, mis on hea. Meie koostöö läheb aina paremaks,“ rääkis Morgan.

Selle aasta kolmas Drive DMACK Fiesta Trophy sarja etapp sõidetakse Soome MM-rallil, enne seda stardivad Sander Pärn ja James Morgan kodusel Rally Estonial, mis sõidetakse 17.-19. juuli.