Louis van Gaal: teine joogipaus oli otsustavFoto: JAVIER SORIANO
MM 2014
29. juuni 2014, 22:38

Van Gaal: lasime joogipausi järel käiku plaani B ja pääsesime (1)

Hollandi koondis oli veel 88. minutil Mehhiko vastu 0:1 kaotusseisus, kuid võttis tänu Wesley Sneijderi ja Klaas-Jan Huntelaari tabamustele ikkagi 2:1 võidu ning pääses veerandfinaali.

 "See oli pääsemine," nentis kohtumise järel Hollandi peatreener Louis van Gaal. "Teisel poolajal näitasime, et võime luua rohkem võimalusi. Pärast teist joogipausi [kohtumise 75. minutil - toim] lasime käiku plaani B, ehk Huntelaar [vahetati platsile just siis - toim] ja Kuyt jäid üles ning hakkasime andma pikki palle."

"Meie meeskonnavaim on erakordne ning jätkame valitud kursil. Ükskõik, kas vastu tuleb Kreeka või Kostariika, on tegemist väga keerulise vastasega, sest teisiti ei oleks nad veerandfinaali jõudnud."

Hollandi kapten Robin van Persie lisas omalt poolt: "Meil oli täna palju õnne. Oli väga raske mäng, me ei suutnud oma võimalusi realiseerida, kuid meil on väga hea meeskond ning nüüd jätkame tööd järgmise mängu suunas."

Van Persie asemel platsile tulnud ning väravasöödu andnud ja võidukolli löönud Klaas-Jan Huntelaar oli aga märksa bravuurikam: "See on puhas adrenaliin! See on parim mõnuaine, mis maailmas leidub! Me saime hakkama millegi fantastilisega ning me oleme siin, et need meistrivõistlused ära võita!" kelkis Huntelaar.

"Penaltit lüües on alati palju survet, kuid ma realiseerisin oma löögi ja see oli erakordne!"

Mehhiko peatreener Miguel Herrera pidi aga nina kirtsutades nentima: "Tegime head tööd, kuid lõpuks vajusime liiga alla ning seetõttu andsime võimalusi meeskonnale, kes eelnevalt ei suutnud luua mitte midagi."