VÕIT: Ott Tänak sai Poolas lõpuks ometi võidurõõmu maitsta.Foto: Timo Anis
Auto-Moto uudised
30. juuni 2014, 08:00

Ott Tänaku kolgata tee silenes

Eesti rallimehed tõid Poola MM-rallilt tagasi kaks klassivõitu. Kui Sander Pärn võidutses noorsõitjate arvestuses juba teist korda järjest, siis Ott Tänak suutis kolme ebaõnnestumise kõrvale lõpuks võtta WRC2 esikoha.

Poola rallil olid stardis neli Eesti ralliekipaaži. Kui Karl Kruuda keeras masina katusele teisel võistluspäeval ning Martin Kanguri sõit jäi katki kolmandal, siis Ott Tänaku ralli kulges algusest peale perfektselt: mees võttis juba avakatsega sisse WRC2 klassi esikoha ning kulutas ülejäänud kiiruskatsed meeskonnakaaslase Jari Ketomaa ees eduseisu suurendamisele. "Oli hea ralli ja meie jaoks töötas kõik korralikult. Kindlasti ei sõitnud me siin maksimumi peal, sest alates laupäevast oli meeskonna jaoks oluline, et mõlemad autod tuleks finišisse ja sisuliselt enam võidusõitu polnud," ütles Tänak pärast klassivõitu pressiteate vahendusel.

Mehe senine hooaeg WRC2 sarjas oli seni olnud pettumus: Mehhiko ralli neljandale kohale sai ta Argentiinas ja Itaalias juurde vaid kaheksanda koha punktid ning avariisid ja koostööprobleeme kaardilugeja Raigo Mõlderiga polnud seni õnnestunud vältida.

"Meie jaoks oli oluline, et saime ralli läbida probleemideta ja koostöö Raigoga oli hea. Sellist positiivset tulemust oli meile vaja ja selle pealt on hea edasi minna," sõnas Tänak, et võit on samm õiges suunas. Lootus WRC2 arvestuses hooaja lõpuks triumfeerida on kehva alguse tõttu jätkuvalt väike, ent siiski olemas.

Teise eestlasena sai Poolas võitu maitsta Sander Pärn, kes võidutses noorsõitjate Dmack karikasarjas. Eestlane on nüüd võitnud mõlemad peetud osavõitlused. "Alates laupäevast võib öelda, et kontrollisime olukorda. Meie plaan raskematel katsetel hoog maha võtta ja autot säästa töötas ja olen selle ralliga väga rahul, sest meie kiirus oli hea. Soome läheme nüüd sarja kindlate liidritena," rääkis Pärn.

Järgmisena on MM-karusellis kavas Soome ralli, ent enne seda näeb mõlemaid vastseid etapivõitjaid ka kodusel Rally Estonial.