Kostariika alistas kreeklased penaltiseerias 5:3Foto: RUBEN SPRICH
MM 2014
30. juuni 2014, 02:20

GALERII: Lisaminutitel mängu päästnud kreeklased vandusid penaltiseerias alla arvulises vähemuses Kostariikale (1)

Nelja miljoni elanikuga Kostariika jõudis jalgpalli MMil veerandfinaali, alistades penaltiseerias 5:3 Kreeka koondise. Võit polnud aga veenev, sest eduseis mängiti maha lisaminutitel.

Tasa ja targu alustatud mängu domineerisid pigem kreeklased ning esimese poolaja lõppedes olid ka pealelöögid nende kasuks. Teisel poolajal jätkasid kostariikalased kavalalt passimist, kuid nõelasid valusalt 52. minutil, kui sihile sai nirgiks kutsutav Bryan Ruiz.

Kostariika õnneminutid jäid aga üürikeseks, sest 66. minutil sai teise kollase kaardi Duarte ning seni vaid üllatusi pakkunud Kostariika jäi kümnekesi. Piin oli seda hullem, sest kreeklased jätkasid viigivärava noolimist ning kas Zeusi või mõne teise jumaluse tahtel see lisaminutitel ka õnnestus. 

Kreeka kangelaseks tõusis Sokratis Papastathopoulos, kes mitme teise kreeklasega värava ees palle noolis ning õigel hetkel selle väravavaht Keylor Navasi eest sisse suskas.

Lisaaeg kulges kreeklaste taktikepi all, kuid pingutused vilja ei kandnud. Penaltiseeria eel läks närvi ka pärast MMi Kreeka jalgpallikoondisega lepingut lõpetav peatreener Fernando Santos, mispeale otsustas kohtunik ta eemaldada. 

Penaltiseeria kulges sujuvas tempos, kuni seisul 4:3 eksis vanameister Theofanis Gekas. Kostariika teerajajaks veerandfinaali ja maailma kaheksa parima meeskonna sekka tõusis Michael Umana, kes oma penaltil ei eksinud. Nii jõudis Kostariika penaltiseeria 5:3 võiduga esimest korda ajaloos MMil veerandfinaali. 

5. juulil kohtutakse Hollandiga.