Mehhiko peatreener Miguel Herrera oli pärast Hollandi käest saadud kaotust kohtuniku peale väga pahane.Foto: DOMINIC EBENBICHLER
MM 2014
30. juuni 2014, 10:30

Mehhiko peatreener sõimas pärast kaotust Hollandile kohtuniku läbi (18)

Mehhiko jalgpallikoondise peatreener Miguel Herrera oli pärast eile Hollandi käest 1/8-finaalis saadud 1:2 kaotust maruvihane portugallasest kohtuniku Pedro Proenca peale.

Herrera viha allikaks oli üleminutitel Hollandi kasuks Arjen Robbeni kukkumise eest määratud penalti, mille Klaas Jan Huntelaar võiduväravaks realiseeris. "Sel MMil on kõik algusest peale Mehhiko vastu olnud!" kärkis Herrera. Tõele au andes tuleb meenutada, et avamängus Kameruniga tühistati ebaõigete suluseisudega kaks Mehhiko väravat. Kui need lugenuksid, oleks Mehhiko väravate vahe alusel alagrupi võitnud ja kohtunud 1/8-finaalis Tšiili, mitte Hollandiga.

"Robben viskas end kolm korda murule, aga ei saanud kordagi hoiatada. Kõige otsustavam faktor oli härrasmees vilega, kes viskas meid MMilt välja. See kohtuniku leiutas ridamisi asju ja lõpuks ka penalti, mis lõpetas meie MMi.

Mängus Kameruniga tühistati kaks väravat, mängus Horvaatiaga jäid meile andmata kaks penaltit. Ja nüüd see. Loodetavasti vaatab FIFA video üle ja saada kohtuniku samasse kohta, kuhu meie peame sõitma – koju!" tõreles Herrera.

Mehhiko kaotas 1/8-finaali kuuendat MM-finaalturniiri järjest.