Eesti neljapaadi meeskond võttis teise ja kolmanda koha paarisaeruliste kahepaatide arvestuses. Neljapaatide arvestuses võeti esikoht.Foto: Eesti sõudeliit
Sõudmine
30. juuni 2014, 15:24

Eesti neljapaat tegi Leedus suuri tegusid

Möödunud nädalavahetusel peeti Leedus Trakais rahvusvaheline sõuderegatt Merevaigust Aer, kus osalesid ka Eesti paarisaerulise neljapaadi liikmed Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Kaspar Taimsoo ja Kaur Kuslap.

Laupäeval oli kavas paarisaeruliste kahepaatide sõidud, millest väljusid võidukalt kõik neljapaadi liikmed. Esikoht jäi küll ajaga 6.32,93 Leetu (Saulius Ritter ja Rolandas Mašcinskas), kuid neljapaadi liikmed hõivasid poodiumi II ja III astme. Tandem Raja-Taimsoo saavutasid ajaga 6.39,04 teise koha, Kuslap-Anderson olid ajaga 6.43,02 kolmandad.

Sten-Erik Andersoni sõnul oli konkurents kahepaatidel tugev: „Konkurents oli tugev ning pidime hea tulemuse nimel tegema korraliku sõidu. Kohal olid ka U23 maailmameistrid, kes samuti poodiumikohta soovisid. Kahestel ei leidnud me Kauriga paadi õiget seadistust kohe üles, kuid finaaliks saime rütmi paika ja tegime tugeva sõidu."

Pühapäeval saavutas Eesti paarisaeruline neljapaat aga esikoha võites ajaga 6.40,26 kahte Leedu paatkonda. „Tugeva vastutuule tõttu oli neljasel küllaltki keeruline kokku töötada – praktiliselt terve võistlus tuli teha jõutõmmetega. See aga omakorda andis meile hea võimaluse jõudu näidata ning selle pealt me esimese koha saime."

Andersoni sõnul oli võistluste eesmärk teha tugev sõit, et end seeläbi augustis toimuvaks MM-iks veelgi paremini ette valmistada. „Usun, et selle eesmärgi me ka täitsime ning neljapaadi liikmete kolm poodiumikohta näitavad, et meie tase on tugev."