Oscar Pistorius täna kohtusFoto: Phill Magakoe/AFP/Scanpix
Kergejõustik
30. juuni 2014, 17:28

RAPORT: Pistoriust ei tabanud ärevushäire ja ta käitus täiesti teadlikult (2)

Lõuna-Aafrikas kohtu all olev Oscar Pistorius ei kannata vaimsete häirete all ja kohus tunnistas ta süüdivaks. Samas tekitas kohtus küsimusi mehe võime liikuda oma amputeeritud jalgadel.

Kuu aja eest kohtu poolt tellitud psühholoogi arvamus sprinteri vaimse tervise kohta kinnitas, et Pistoriust ei mõjutanud tapmise hetkel äravushäire. „Härra Pistoriust ei tabanud vaimne häire, mis teda süüst vabastaks," seisis raportis. Juhul kui mees süüdi mõistetakse, võib teda ees oodata eluaegne vanglakaristus.

Samas esitas Pistoriuse kaitsjate poolt kutsutud arst, et mehel võib olla raskusi pingelistes olukordades liikumisega. Samuti seadis arst, kes amputeeris mõlemad sprinteri jalad, et mehe jaoks oleks keeruline murda maha tualeti uks kriketi kurikaga.

Kõige iseärasem küsimus tänasel kohtuistungil oli ühe asitõendi kaotamine. Nimelt on kadunud elektrijuhe, mis sai väidetavalt kaduma ajal mil maja oli politsei poolt uurimise ajaks „kinni teibitud".

Pistoriust süüdistatakse oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi mõrvas eelmise aasta 14. veebruaril. Mehe enda sõnul tulistas ta naist kuna arvas teda olevat sissemurdja. Kohtuistung jätkub homme hommikul.